Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του διάδοχου του Android 4.4, Android L, είναι το "Project Volta", που αφορά σε βελτιστοποιήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι βελτιστοποιήσεις περιλαμβάνουν ένα νέο API, που προγραμματίζει μικρές εργασίες/ λειτουργίες αποτελεσματικότερα, μία λειτουργία για την ανίχνευση του τρόπου δραστηριότητας της μπαταρίας (battery historian) και το ART, ένα αναμφισβήτητα αποτελεσματικότερο runtime. Υπάρχει επιπλέον ένα νέο επιθετικό mode εξοικονόμησης ενέργειας, που ενεργοποιείται όταν απομένει μπαταρία 15%.

 

Τώρα που η Google διέθεσε την έκδοση developer preview του Android L, το Ars Technica πραγματοποίησε ορισμένες δοκιμές με τη νέα έκδοση του Android (χρησιμοποίησε το Nexus 5). Οι δοκιμές που πραγματοποίησε η γνωστή ιστοσελίδα -σε απολύτως ελεγχόμενες συνθήκες- έδειξαν σημαντική βελτίωση στην αυτονομία, σχεδόν κατά 36% και χωρίς να χρησιμοποιηθεί η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας που αναφέραμε.

 

Πολλοί χρήστες από τα XDA developers forums είδαν παρόμοια αποτελέσματα στο τομέα της αυτονομίας, αν και υπήρξαν κάποιοι που είδαν την αυτονομία να χειροτερεύει (αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως εξαιτίας ορισμένες εφαρμογών όπως ότι το WhatsApp σε κάποιον χρήστη "έτρωγε" 15% από τη μπαταρία του). Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι στη πλειονότητα των περιπτώσεων, οι χρήστες είδαν σημαντική βελτίωση στην αυτονομία της μπαταρίας, οπότε είναι φυσικό να υπάρχει αισιοδοξία.

 

gallery_286955_1163_7034.jpg

 

Link.png Site: Engadget