Το τμήμα Creative Lab της Google ανακοίνωσε την διάθεση μίας ενδιαφέρουσας, και ενδεχομένως χρήσιμης νέας εφαρμογής με την ονομασία Meter.

Το Meter app μεταμορφώνει το στατικό wallpaper στην συσκευή Android σας, σε ένα λειτουργικό Material Design-ed widget, που μπορεί να δείχνει την μπαταρία που απομένει, την ισχύ του σήματος WiFi ή τον αριθμό των ειδοποιήσεων. Έτσι, μπορείτε με μια ματιά να γνωρίζετε πότε πρέπει να φορτίσετε την συσκευή σας ή πότε να προτιμήσετε τα δεδομένα αντί να χρησιμοποιήσετε το WiFi για να συνεχίσετε την εργασία σας κ.ά.

 

Το Meter μπορείτε να το εγκαταστήσετε όπως θα κάνατε με κάθε άλλη ταπετσαρία, ωστόσο ζητάει άδεια πρόσβασης σε κάποια δεδομένα, όπως κάθε εφαρμογή. Κάθε φορά που ανοιγοκλείνετε το κινητό σας, το Meter δείχνει τυχαία κάποια από τις παραπάνω πληροφορίες, με την ζωή της μπαταρίας να συμβολίζεται με ένα κύκλο, το σήμα του WiFi με ένα τρίγωνο και τις ειδοποιήσεις να συμβολίζεται με μπάρες διαφορετικής απόχρωσης. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή δωρεάν, ενώ όπως κάθε project από το τμήμα Creative Labs είναι open-source και διαθέσιμο στο GitHub για να χρησιμοποιηθεί από ενδιαφερόμενους developers.

 

Meter | File.png Download: Android

 

Link.png Site: TheNextWeb