Ο Matthias Mueller, ο άνθρωπος που έβαλε η Volkswagen στην θέση του CEO (αντικαθιστώντας τον Martin Winterkorn) για να “σώσει” την εταιρεία μετά το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων (Emissions-gate) αποκάλυψε το πρώτο στάδιο του σχεδίου διάσωσης.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Mueller δήλωσε σε Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι η εταιρεία του θα ξεκινήσει να ανακαλεί τα οχήματα που έκλεβαν στις εκπομπές ρύπων στις αρχές της χρονιάς, και πως θα έχει ολοκληρωθεί έως στο τέλος του 2016.

 

Ο Matthias Mueller υποστήριξε ότι όλα τα οχήματα θα έχουν “φτιαχτεί” έως στο τέλος του 2016, υπονοώντας ότι η εταιρεία του βρήκε ένα ασφαλή τρόπο (λέγεται ότι κάτι τέτοιο θα γίνει απλώς με αναβάθμιση λογισμικού) να μειώσει τα επίπεδα εκπομπής ρύπων των αυτοκινήτων της με τους επίμαχους πετρελαιοκινητήρες. Να τονίσουμε, ότι η VW έχει παραδεχθεί ότι τοποθέτησε λογισμικό παραποίησης των τιμών των ρύπων σε σχεδόν 11 εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα οχήματα σε όλο τον κόσμο.

 

Επίσης ο Mueller αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί την κρίση, ως δικαιολογία για να αναδιοργανώσει την γιγαντιαία αυτοκινητοβιομηχανία σε όλα τα επίπεδα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen θέλει να κάνει την εταιρεία του μικρότερη και λιγότερο συγκεντρωτική και είπε πως επιθυμεί να δει τα διάφορα τμήματα και τις θυγατρικές εταιρείες να δικαιολογούν την συνεισφορά τους στην συνολική επιχείρηση.

 

Link.png Site: Engadget