Μπορεί η πληρότητα της πλατφόρμας του Android να εντυπωσιάζει από τις διαθέσιμες επιλογές, όμως ένα από τα χαρακτηριστικά που βλέπουμε στην πλατφόρμα του iOS και των Windows Phone, αυτό της εύρεσης της συσκευής σας σε περίπτωση απώλειας, απουσίαζε ενδεικτικά.

Η Google όμως με σημερινή της ανακοίνωση είναι έτοιμη να δώσει μια επίσημη λύση σ' αυτό το κενό μιας και ανεπίσημα, πολλές εφαρμογές του Play Store προσέφεραν τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Έτσι λοιπόν μέσω του Android Device Manager, ο χρήστης ενός android smartphone θα μπορεί να εντοπίσει την ακριβή θέση του κινητού του κάνοντας χρήση του ενσωματωμένου δέκτη GPS που αυτό διαθέτει, βλέποντας στα Google Maps τη θέση του σε πραγματικό χρόνο.

 

Η υπηρεσία της Google διαθέτει δύο ακόμα χαρακτηριστικά που βλέπουμε στην υπηρεσία Find my iPhone της Apple και την αντίστοιχη της Microsoft για Windows Phone. Και πάλι μέσα από το ειδικό πάνελ, θα μπορούμε να στείλουμε εντολή στο κινητό μας έτσι ώστε αυτό να ξεκινήσει να χτυπάει ακόμα και αν το έχουμε θέσει σε αθόρυβη λειτουργία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να το εντοπίσουμε πολύ πιο εύκολα. Τέλος, στην περίπτωση που η εύρεση του είναι αδύνατη, μπορούμε πατώντας ένα κουμπί να στείλουμε εντολή έτσι ώστε τα περιεχόμενα του να διαγραφούν εντελώς πριν πέσουν σε λάθος χέρια.

 

Το Android Device Manager αναμένεται εντός του μήνα και θα είναι συμβατό για συσκευές με Android 2.2 και άνω. Επιπλέον η Google θα κυκλοφορήσει και μια μεμονωμένη Android εφαρμογή για smartphones που θα δίνει όλες τις παραπάνω δυνατότητες.

 

Link.png Site: http://officialandroid.blogspot.com/2013/08/find-your-lost-phone-with-android.html[/url]']Official Android Blog