Η Google κυκλοφόρησε πριν από λίγο τη νέα σταθερή έκδοση του δημοφιλούς της browser, τον Chrome 19. Είναι διαθέσιμος για τις πλατφόρμες των Windows, Linux και Mac και πέρα από τις συνηθισμένες βελτιώσεις ευστάθειας και επιδόσεων, ξεχωρίζει η νέα δυνατότητα συγχρονισμού ανοιχτών καρτελών με άλλες συσκευές. Με αυτή τη δυνατότητα οι χρήστες του Chrome browser μπορούν αυτόματα να μεταφέρουν σε όλες τους τις συσκευές τις ανοιχτές καρτέλες τους. Οι συμβατές συσκευές δεν περιορίζονται μόνο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που τρέχουν τον Chrome 19, αλλά και σε συσκευές tablets και smartphones που τρέχουν την έκδοση Chrome for Android μέσα από το περιβάλλον του Ice Cream Sandwich.

Η νέα αυτή δυνατότητα εκτός από τις ανοιχτές καρτέλες θα συγχρονίζει επίσης και το ιστορικό, ενώ υποστηρίζεται εδώ και αρκετές εκδόσεις ο συγχρονισμός και άλλων δεδομένων όπως οι σελιδοδείκτες, οι εφαρμογές, οι εγκατεστημένες προεκτάσεις και θέματα.

 

 

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία συγχρονισμού των ανοιχτών tabs δεν είναι άμεσα διαθέσιμη για όλους, με την Google να διευκρινίζει ότι θα ενεργοποιηθεί σταδιακά για όλους τις επόμενες εβδομάδες. Για να ελένξει κανείς εάν έχει τη δυνατότητα αυτή ενεργοποιημένη, αρκεί να ανοίξει μια νέα καρτέλα και να δει εάν στο κάτω μέρος της υπάρχει η επιλογή “other devices”. Εννοείται βέβαια ότι θα πρέπει πρώτα ο χρήστης να έχει συνδεθεί στον Chrome browser με τον Google λογαριασμό του.

 

Link.png Site: Chrome Blog