Σύμφωνα με ανακοίνωση της Google στο επίσημο blog του Chrome, τον Απρίλιο του 2016 λήγει η υποστήριξη του εν λόγω browser για τα λειτουργικά συστήματα Windows XP και Windows Vista, καθώς και για τα Mac OS X 10.6, 10.7 και 10.8.

Συγκεκριμένα, ο Chrome browser θα συνεχίσει να λειτουργεί στις παραπάνω εκδόσεις των Windows και Mac OS X, ωστόσο δεν θα λαμβάνει πλέον αναβαθμίσεις από την Google. Όσον αφορά τα Windows XP, η Google σκόπευε να διακόψει την υποστήριξη του Chrome τον Απρίλιο του 2014, όταν δηλαδή διεκόπη η υποστήριξη των Windows XP από τη Microsoft.

 

Ωστόσο, δόθηκε αρχικά παράταση μέχρι τον Απρίλιο του 2015, στη συνέχεια μέχρι το τέλος του έτους και, εν τέλει, η Google κατέληξε ότι θα υποστηρίζει τον Chrome στα Windows XP μέχρι τα μέσα του 2016. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι πρωτοφανές για τα Windows XP, για την υποστήριξη των οποίων η ίδια η Microsoft είχε δώσει αρκετές φορές παράταση μέχρι να καταλήξει στην οριστική λήξη υποστήριξής τους τον Απρίλιο του 2014.

 

Όσον αφορά τα Mac, η Apple συνηθίζει να υποστηρίζει τις τρεις τελευταίες εκδόσεις του OS X, γεγονός που συνεπάγεται ότι με την κυκλοφορία του 10.11 El Capitan, έληξε η υποστήριξη του 10.8. Σαφώς, η υποστήριξη για τις εκδόσεις 10.7 και 10.6 έχει λήξει εδώ και καιρό.

 

Επομένως, η μοναδική έκδοση λειτουργικού συστήματος που εγκαταλείπει η Google, παρόλο που εξακολουθεί να υποστηρίζεται από τον κατασκευαστή της, είναι τα Windows Vista, τα οποία μάλιστα θα υποστηρίζονται από τη Microsoft μέχρι τον Απρίλιο του 2017.

 

Link.png Site: ArsTechnica