Η Google προχώρησε σε μια αρκετά σημαντική αναβάθμιση στη desktop έκδοση των Google Maps, με αρκετά νέα χαρακτηριστικά για την καλύτερη εξερεύνηση μιας πόλης και όχι μόνο.

Το Streetview, η δυνατότητα των Google Maps να βλέπουμε μέσω φωτογραφιών την πραγματική εικόνα των δρόμων που μας ενδιαφέρουν, είναι πλέον πιο εύκολα προσβάσιμο με την επιστροφή του Pegman. Πατώντας το γνωστό κίτρινο ανθρωπάκι στην κάτω δεξιά γωνία, ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί άμεσα για το αν ο χάρτης που παρακολουθεί διαθέτει δεδομένα από το Street View και πατώντας πάνω σε οποιοδήποτε δρόμο θα γίνει μεταφορά του στις φωτογραφίες που υπάρχουν από το συγκεκριμένο σημείο.

 

Κάνοντας zoom στους χάρτες μπορούμε να δούμε με την ένδειξη μπλε κύκλων, φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει χρήστες, συμπεριλαμβανομένου και των Photo Sphere φωτογραφιών από Android συσκευές ενώ με τη μορφή κίτρινων κύκλων εμφανίζονται πληροφορίες για μουσεία στην περιοχή, εστιατόρια κ.α

 

Take+a+virtual+tour+of+Fenway+Park.png

 

Τα Earth Tours, είναι στην ουσία μια περιήγηση σε χιλιάδες τοποθεσίες όπου επιτρέπει την εμφάνιση τρισδιάστατων φωτογραφιών από κτίρια και πεδία. Η συγκεκριμένη δυνατότητα υποστηρίζει την τεχνολογία WebGL και είναι συμβατή μόνο με τον Internet Explorer 11, Firefox 25 και Chrome 30.

 

Καλύτερες γίνονται οι οδηγίες πλοήγησης μέσω των «Preview Steps», όπου δίνονται οδηγίες για κάθε σημείο της διαδρομής σας, με την εμφάνιση δεδομένων από το Street View έτσι ώστε να καταλάβετε ακριβώς τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε κατά τη διαδρομή.

 

 

Τα αποτελέσματα της εξαγοράς της υπηρεσίας Waze, θα μπορέσουμε να τα δούμε για πρώτη φορά με τη συγκεκριμένη έκδοση των Google Maps όπου ο χρήστης ενημερώνεται για τυχόν αναφορές ατυχημάτων αλλά και για την κίνηση στους δρόμους από τους οποίους θα περάσει με βάση τις οδηγίες πλοήγησης.

 

Jakarta.gif

 

Η νέα έκδοση των Google Maps θα γίνει σταδιακά διαθέσιμη σε όλο το κοινό, αρχής γενομένης από σήμερα.

 

Link.png Site: http://google-latlong.blogspot.gr/2013/11/from-where-you-are-to-where-you-want-to.html[/url]']Google Maps Blog