Η Google συνεχίζει την υποστήριξη και παρουσίαση εφαρμογών στο iPhone και iPad με βάση τις πιο γνωστές υπηρεσίες της εταιρείας.

Μάλιστα όπως φαίνεται, η Google έχει βρει τρόπο να δημιουργήσει εσωτερικά στο iOS τη διασύνδεση των εφαρμογών της και μάλιστα υπό την ανοχή της Apple.

 

Συγκεκριμένα η νέα έκδοση της εφαρμογής του GMail, επιτρέπει πλέον το "άνοιγμα" των links που αφορούν ιστοσελίδες, βίντεο και χάρτες, από τις αντίστοιχες εφαρμογές της Google στο iOS. Μέχρι σήμερα η Apple δε δίνει τη δυνατότητα επιλογής για το ποια εφαρμογή θα ανοίγει συγκεκριμένο τύπο αρχείων και συνδέσμων, προτιμώντας πάντα τις προκαθορισμένες εφαρμογές.

 

Με το νέο GMail για το iOS, όλα τα links που βρίσκονται μέσα στα email και αφορούν συντεταγμένες χαρτών, μπορούν να ανοίξουν από την εφαρμογή Google Maps, οι σύνδεσμοι YouTube ανοίγουν από την αντίστοιχη εφαρμογή και όλοι οι άλλοι σύνδεσμοι μπορούν να ανοίγουν από το Chrome browser, παρακάμπτοντας το mobile Safari.

 

Πάντως η Google παρέχει ρύθμιση στην εφαρμογή η οποία απενεργοποιεί τη συγκεκριμένη δυνατότητα και επιτρέπει στο χρήστη να αποσυνδεθεί από ένα μεμονωμένο λογαριασμό GMail και όχι από όλους όπως ήταν μέχρι σήμερα.

 

Link.png Site: http://www.engadget.com/2013/05/06/updated-gmail-ios-links-directly-to-native-apps/?utm_medium=feed&utm_source=feedly&utm_campaign=Feed%3A+weblogsinc%2Fengadget+%28Engadget%29[/url]']engadget.com