Με μήνυμα στο επίσημο blog της, η Google μας ενημερώνει για την πρόοδο την οποία έχει σημειώσει τον τελευταίο χρόνο με τα αυτόνομα οχήματα της, ένα από τα πιο εντυπωσιακά εγχειρήματα της εταιρείας.

Με ένα αναλυτικό βίντεο, η Google εξηγεί πως το αυτόνομο όχημα της είναι σε θέση να κινείται με μεγαλύτερη άνεση σε πολυσύχναστους δρόμους μέσα στην πόλη και όχι απλά σε αυτοκινητόδρομους με ελάχιστη κίνηση. Το λογισμικό που έχει αναπτύξει η εταιρεία μπορεί να αναγνωρίσει ταυτόχρονα εκατοντάδες διαφορετικά πράγματα που κινούνται μαζί με το όχημα στον ίδιο δρόμο. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι πεζοί, το σήμα του STOP καθώς και τους ποδηλάτες για τους οποίους μάλιστα το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει τις κινήσεις που κάνουν με τα χέρια τους για να δηλώσουν πότε θα στρίψουν.

 

Ενδεικτικό της εξέλιξης του σχεδίου της Google είναι ότι η εταιρεία πιστεύει ότι τα αυτόνομα οχήματα της είναι καλύτερα στην οδήγηση από τους ανθρώπους στο να αντιλαμβάνονται αυτά τα στοιχεία αφού παρακαολουθούν συνεχώς την κατάσταση χωρίς να ...κουράζονται.

 

Πάντως στο βίντεο υπάρχει η παραδοχή ότι «υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά να γίνει», με τα αυτόνομα οχήματα της Google να έχουν συμπληρώσει περισσότερα από 1.1 εκατομμύρια χιλιόμετρα στο δρόμο, κυρίως στην έδρα της εταιρείας στο Mountain View.

 

 

Link.png Site: Google Blog