Η AMD παρουσίασε την Radeon HD 7790 την προηγούμενη εβδομάδα στοχεύοντας κατά κύριο λόγο την mid-range αγορά χωρίς όμως να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για το πότε η εταιρεία θα στραφεί και στην high-end αγορά προϊόντων.

Πλέον οι απαντήσεις (εν μέρει) δόθηκαν από την AMD, με την εταιρεία να παρουσιάζει την Radeon HD 7990 dual-GPU κατά την διάρκεια του Game Developers Conference αυτήν την εβδομάδα στο Σαν Φρανσίσκο. Η ιστοσελίδα The Tech Report αν και παρακολούθησε από κοντά το συνέδριο εντούτοις αναφέρει ότι η εταιρεία δεν παρείχε αρκετές πληροφορίες Οι παρουσιαστές περιορίστηκαν στο να αναφέρουν απλώς ότι πρόκειται για την ταχύτερη κάρτα γραφικών αλλά συγχρόνως και αθόρυβη εξαιτίας των τριών ανεμιστήρων που επιστρατεύτηκαν.

 

H κάρτα της παρουσίασης διέθετε τέσσερις θύρες mini DisplayPort αλλά και έναν DVI connector. Φαίνεται ότι high-end κάρτες γραφικών απαιτούν δύο οχτάπινα PCIe power connectors εκτός από τo ρεύμα που καταναλώνουν από το PCIe slot.

 

2013-03-27-image-7.jpg

 

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η AMD μας παρουσιάζει τη συγκεκριμένη κάρτα. Κατά την διάρκεια του AMD Fusion Developer Summit τον Ιούνιο του 2012, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας λανθασμένα την παρουσίασε ως FirePro W9000. Αργότερα διευκρινίστηκε ότι επρόκειτο για μια λύση διπλού πυρήνα πάνω στην οποία εργαζόταν η εταιρεία για το μέλλον.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/52077-amd-showcases-dual-gpu-radeon-hd-7990-at-gdc.html[/url]']techspot.com