Πέρυσι, η HP αποκάλυψε μία λύση που είχε στόχο να εξαλείψει τα καλώδια που… μαστίζουν κάθε εμπειρία με το Vive, ένα VR powered-PC σε backpack.

Τώρα, η εταιρεία επιθυμεί να κάνει την εικονική πραγματικότητα ακόμα πιο καθηλωτική αλλά και φορητή, με το Omen X Compact. Το Omen X Compact όμως δεν είναι απλώς ένα VR powered-PC που “φοριέται” σαν backpack, αλλά μία πρόταση που μπορεί εύκολα να μετατραπεί από ένα φιγουρατζίδικο PC για την… πλάτη σε ένα desktop-friendly PC με τη χρήση ενός dock, που μοιάζει περίπου σαν αυτό του Nintendo Switch.

Από άποψη χαρακτηριστικών, το Omen X Compact είναι ένα αρκετά ικανό PC, που στο καλά ψυχόμενο εσωτερικό του ενσωματώνει επεξεργαστή Intel Core i7 (Kaby Lake) καθώς και κάρτα γραφικών GeForce GTX 1080.

Ο υπολογιστής και το dock πωλούνται ξεχωριστά από τα εξαρτήματα που το μετατρέπουν σε “backpack PC”, με τη τιμή τους να αγγίζει τα $2499. Αν ωστόσο επιθυμείτε να αποκτήσετε και το μεγαλύτερο selling point του HP Omen X Compact θα χρειαστεί να επενδύσετε επιπλέον $600 για την αγορά του αξεσουάρ. Η πώληση του Omen X Compact θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο.

 

Link.png Site: Engadget