Μετά την Apple, και μετά τις εταιρείες Foxconn, Compal, Pegatron και Wistron, ήρθε και η σειρά της Intel να κατηγορήσει την Qualcomm ότι εκμεταλλεύεται την κυρίαρχη θέση της στην αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, η Intel ισχυρίζεται ότι η εταιρεία με έδρα στο Σαν Ντιέγκο χρεώνει πέντε φορές περισσότερο για άδειες χρήσης ενώ παράλληλα προσφέρει τις χαμηλότερες τιμές για τα chips της σε κατασκευαστές κινητών.

 

Η Intel κάλεσε την Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ να πραγματοποιήσει έρευνα για την Qualcomm, καθώς πιστεύει ότι δεν αδειοδοτεί υπό “δίκαιους, λογικούς και αδιάκριτους” όρους και πως χρεώνει υπερβολικά υψηλή ποσοστά. Η Qualcomm από την άλλη πλευρά δήλωσε ότι η Intel χρησιμοποιεί πατέντες της σε συγκεκριμένα modems LTE χωρίς νόμιμη άδεια και απαίτησε από την Apple να αφαιρέσει τα επίμαχα εξαρτήματα από τις συσκευές της.

 

Οι ισχυρισμοί της Intel έρχονται την ίδια περίοδο που τέσσερις εταιρείες που παρέχουν εξαρτήματα για τις συσκευές iPhone και iPad της Apple κατηγορούν την Qualcomm για υπερβολικές υπερχρεώσεις στις άδειες χρήσεις ευρεσιτεχνιών της.

 

Η Qualcomm επίσης διερευνάται και από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ ενώ από η κυβέρνηση στη Ν. Κορέα της έχει ήδη υποβάλλει πρόστιμο. Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τον ισχυρισμό της Qualcomm ότι η Apple έκανε τα modems Snapdragon να είναι πιο αργά από αυτά της Intel στα προϊόντα της. Το ότι η Intel ισχυρίζεται ότι μία άλλη εταιρεία εκμεταλλεύεται την κυρίαρχη θέση της στην αγορά είναι κατά κάποιο τρόπο… οξύμωρο. Η Intel το 2014 αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο $1,4 δισεκατομμυρίων για μονοπωλιακές τακτικές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Link.png Site: GSMArena