Πριν λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί σε μία νέα οθόνη OLED της LG με διαγώνιο 18 ιντσών, που μπορούσε κάποιος να τυλίξει χωρίς πρόβλημα σε ένα κύλινδρο με διάμετρο μόλις 3 εκατοστών. Τότε η εταιρεία είχε δώσει στη δημοσιότητα μερικές μονάχα φωτογραφίες.

Η Κορεάτικη εταιρεία δημοσιοποίησε ένα νέο video, που αποδεικνύει ότι οι εύκαμπτες οθόνες που θα τυλίγονται σε ένα ρολό και θα μεταφέρονται με ευκολία σε μερικά χρόνια θα αποτελέσουν εμπορικά προϊόντα. Όπως μπορείτε να δείτε, η οθόνη τυλίγεται ομοιόμορφα ενώ δεν παρατηρούνται χρωματικές ή άλλου είδους παραμορφώσεις στην εικόνα.

 

Η τεχνολογία πάντως στο τομέα της ανάλυσης δεν έχει προχωρήσει και πάρα πολύ -στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ανάλυση της οθόνης είναι μόλις 1280 x 810 pixels. Να θυμίσουμε ότι η οθόνη στο πίσω μέρος διαθέτει ένα υπόστρωμα πολυαμιδίου -αντί για πλαστικό- που προσφέρει στο πάνελ την απαραίτητη ευελιξία καθιστώντας το λεπτότερο. Σύμφωνα με την LG, έως στο 2017 θα έχει καταφέρει να κατασκευάσει ένα εύκαμπτο και διαφανές πάνελ στις 60 ίντσες που θα υποστηρίζει ανάλυση Ultra HD.

 

 

Link.png Site: Engadget