Η LG είναι ένας από τους πρώτους κατασκευαστές οι οποίοι ανακοινώνουν την κυκλοφορία του Android 5.0 Lollipop για κάποιο από τα κορυφαία του smartphone και συγκεκριμένα για τη ναυαρχίδα της εταιρείας το G3.

Όπως μας ενημερώνει η LG Hellas, η αναβάθμιση θα διατεθεί αρχικά για τους κατόχους της συσκευής στην Πολωνία και πολύ γρήγορα θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες. Το πλάνο της LG αναφέρει ότι στη χώρα μας η αναβάθμιση θα γίνει διαθέσιμη πριν το τέλος του μήνα και συγκεκριμένα μέσα στο Δεκέμβριο. Στο δελτίο τύπου η εταιρεία δεν παραλείπει να αναφερθεί και για το best seller της, το G2 του οποίου η αναβάθμιση θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του G3.

 

Στις αλλαγές που περιλαμβάνονται στο Android 5.0 ξεχωρίζει το ανανεωμένο γραφικό περιβάλλον με την ονομασία Material Design και το οποίο περιλαμβάνει σκιάσεις και animations, ειδοποιήσεις οι οποίες εμφανίζονται πλέον και στην οθόνη κλειδώματος ενώ η προκαθορισμένη μηχανή εκτέλεσης εφαρμογών είναι πλέον το Android Runtime (ART) και όχι το Dalvik.

 

«Η LG παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να προσφέρει στους καταναλωτές την καλύτερη διαθέσιμη εμπειρία, καθιστώντας κορυφαία μας προτεραιότητα την προσφορά του λειτουργικού συστήματος Android Lollipop στους κατόχους του G3 το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε ο Δρ Jong-seok Park, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics Mobile Communications Company. «Τα νέα χαρακτηριστικά και οι αναβαθμίσεις του Android 5.0, θα προσφέρουν μία εντελώς νέα εμπειρία χρήσης για το LG G3 κάνοντάς το ακόμη καλύτερο από ό, τι ήδη είναι».