Πρόσφατα κυκλοφόρησαν φήμες ότι η Nokia σκοπεύει να επιστρέψει στην αγορά των smartphones από το 2016. Τώρα μαθαίνουμε και επίσημα, ότι η Nokia θα επιστρέψει του χρόνου με -τουλάχιστον- ένα smartphone με Android.

Όπως είναι γνωστό, η Φινλανδική εταιρεία πούλησε το τμήμα φορητών συσκευών στην Microsoft πριν από περίπου ένα χρόνο, αλλά οι όροι στο συμβόλαιο απαγορεύουν στην εταιρεία να κυκλοφορήσει κάποιο smartphone με το όνομα της, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015 καθώς και feature phones με την ονομασία της για μία δεκαετία.

 

Η εταιρεία όπως άλλωστε είδαμε, είχε την δυνατότητα να κυκλοφορήσει κάποιο tablet με την ονομασία της, και εκμεταλλευόμενη αυτή την δυνατότητα συνεργάστηκε με την Foxconn για την δημιουργία του Nokia N1.

 

Ο πρόεδρος της Nokia στην Κίνα, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία εργάζεται ήδη πάνω σε smartphones που βασίζονται στο Android, και θα κατασκευαστούν σε εργοστάσια στην Sichuan, στην Κίνα και θα κυκλοφορήσουν το 2016. Επίσης επιβεβαίωσε ότι το τμήμα R&D της Φινλανδικής εταιρείας θα εγκατασταθεί μόνιμα στην Sichuan, στην Κίνα.

 

Link.png Site: GSMArena