Ο Larry Ellison, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Oracle -τα προϊόντα λογισμικού και υλικού της εταιρείας στοχεύουν σε επιχειρήσεις και βάσεις δεδομένων, ωστόσο έχει απασχολήσει τον τύπο με τις διαμάχες της με τη Microsoft παλαιότερα, και πρόσφατα με τη Google για το Android και τη Java- παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του.

Ο Larry Ellison ήταν ο πρώτος και μοναδικός CEO της εταιρείας από το 1977, και σε ηλικία 70 ετών αποφάσισε να αφήσει τη θέση του στους Mark Hurd (πρώην CEO της HP) και Safra Catz. Η θέση του Ellison, τον έκανε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική και γενικότερα στον κόσμο, με περιουσία που ξεπερνάει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Το δίδυμο που θα τον αντικαταστήσει αποτελείται από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του, και σύμφωνα με το Businessweek, έχουν εδώ και χρόνια επωμιστεί με το μεγαλύτερο βάρος της διοίκησης της εταιρείας σε καθημερινή βάση. Ο Ellison εστίζε το τελευταίο διάστημα στη γενικότερη στρατηγική της εταιρείας. Ο Larry Ellison δεν αφήνει πάντως την εταιρεία που δημιούργησε, αλλά θα συνεχίσει να την υπηρετεί από τις θέσεις του Εκτελεστικού Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου Τεχνολογίας.

 

Ο Διευθυντής του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, Dr. Michael Boskin δήλωσε: "Ο Larry ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί να συνεχίσει να εργάζεται με πλήρες ωράριο και θα εστιάσει την ενέργεια του στην ανάπτυξη τεχνολογιών, στη μηχανική προϊόντων και στην στρατηγική".

 

Ο Larry Ellison έχει αφήσει δύο φορές το Πανεπιστήμιο, ωστόσο η επιρροή του στο επιχειρησιακό τοπίο ήταν τεράστια. Δημιούργησε μία αυτοκρατορία που βρίσκεται ανάμεσα στις ηγέτιδες εταιρείες στον χώρο της παροχής λύσεων για επιχειρήσεις, κέντρα/ βάσεις δεδομένων κ.ά. Όπως γράφει σε άρθρο της, η Wall Street Journal, πριν την αποχώρηση του από τη θέση του, ήταν ένας από τους τελευταίους founder/ CEOs που οδήγησαν τις εξελίξεις στη Silicon Valley.

 

Δείτε ένα video, που ο Ellison μιλάει για τα θεμέλια του σύννεφου της Oracle (και του Private Cloud της εταιρείας), καθώς και ένα ακόμα για τον ίδιο και την εταιρεία του που αξίζει να δείτε.

 

 

 

Link.png Site: The Verge