Η Nuance Communications, η εταιρεία που "δίνει" φωνή στη Siri, τη ψηφιακή βοηθό των iOS συσκευών, βρίσκεται σε συζητήσεις για ενδεχόμενη εξαγορά της από τη Samsung.

Προς το παρόν, δεν έχει ξεκαθαριστεί αν οι συζητήσεις είχαν κάποια κατάληξη. Πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, ανέφεραν στη Wall Street Journal την περασμένη Δευτέρα πως η εξαγορά δεν αφορά μόνο τη Samsung Electronics αλλά πιθανόν και ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.

 

Η Nuance Communications έχει έδρα το Burlington της Μασαχουσέτης και επέτρεψε σε αρκετές εταιρείες όπως τις Apple, Samsung, και Amazon να χρησιμοποιούν την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής που έχει αναπτύξει.

 

Ενώ αρχικά η Apple δεν είχε αποκαλύψει πως συνεργάζεται με τη Nuance, ο Paul Ricci, CEO της εταιρείας, επιβεβαίωσε πως η Siri είναι προϊόν δικιάς τους συνεργασίας και επεσήμανε πως οι τεχνολογίες της Nuance χρησιμοποιούνται σε συσκευές της Samsung, σε τηλεοράσεις αλλά και σε wearable συσκευές.

 

Δεν είναι γνωστές οι επιπτώσεις της πιθανής εξαγοράς στις σχέσεις της Apple με τη Nuance, όπως και το αν η συμφωνία θα προχωρήσει ή όχι, αλλά σύμφωνα με τη Wall Street Journal η παρουσία του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Carl Icahn, ο οποίος κατέχει το 19% της Nuance, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ολικής, μερικής εξαγοράς ή εξαγοράς μέρος των μετοχών της εταιρείας.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Apple χρησιμοποιεί μόνο τη δυνατότητα φωνητικής αναγνώρισης της Nuance για τη Siri, ενώ οι υπόλοιπες λειτουργίες προέρχονται από συνεργασία άλλων εταιριών όπως Yelp, OpenTable, και Wolfram Alpha.

 

Link.png Site: NDTV