Η φημολογία γύρω από την επόμενη ναυαρχίδα της Samsung, το Galaxy S6 έχει ξεκινήσει όσο πλησιάζουμε στην ημέρα παρουσίασης του, με τις τελευταίες πληροφορίες να δίνουν έμφαση όχι στα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά στο λογισμικό.

Σύμφωνα με Κορεατικά μέσα, η Samsung προτίθεται να κάνει σημαντικές αλλαγές στο περιβάλλον της συσκευής το οποίο προσαρμόζει πάνω από την πλατφόρμα του Android, απαντώντας στα μακροχρόνια παράπονα μιας μεγάλης μερίδας χρηστών. Με την ονομασία TouchWiz UI, το περιβάλλον της Samsung προσφέρει θεωρείται από τα πιο πλούσια σε θέματα ρυθμίσεων και επιλογών παραμετροποίησης, μπερδεύοντας όμως πολλές φορές αρκετούς χρήστες οι οποίοι είτε δε χρειάζονται τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, είτε χάνουν χρόνο προκειμένου να βρουν τον τρόπο να ενεργοποιήσουν μια ρύθμιση.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Galaxy S6, θα στηρίζεται στην τελευταία έκδοση του Android, την 5.x Lollipop, με το TouchWiz UI να έχει απλοποιηθεί σε σημαντικό βαθμό, τέτοιο ώστε να μοιάζει με την "pure" εμπειρία του Android όπως την παραδίδει η Google στους κατασκευαστές και την βλέπουμε σε συσκευές όπως το Nexus 6. Ειδικά με το Nexus 6 η πηγή αναφέρει ότι στόχος της Samsung είναι να φέρει στο ίδιο επίπεδο, την εμπειρία χρήσης του Galaxy S6 με το τελευταίο smartphone της Motorola, κάτι που αναμένεται να βοηθήσει παράλληλα και στην αύξηση των επιδόσεων.

 

Σε άλλες φήμες, το Galaxy S6 αναμένεται να παρουσιαστεί στην επόμενη έκθεση MWC προς το τέλος Φεβρουαρίου, φέρνοντας σημαντική αναβάθμιση στην ποιότητα κατασκευής από τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς. Στα σχέδια της Samsung κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει και η παράλληλη κυκλοφορία μιας Edge έκδοσης της συσκευής στα πρότυπα του Galaxy Note Edge, με τη μια πλευρά της οθόνης να είναι κυρτή.

 

Link.png Site: GigaOM