Καιρό τώρα φημολογείται ότι η Samsung σχεδιάζει τον δικό της πυρήνα -βασιζόμενη στην αρχιτεκτονική της ARM- για την κατασκευή μίας νέας κεντρικής μονάδας επεξεργασίας, αλλά έως σήμερα δεν έχει παρουσιάσει κάποια υλοποίηση. Μία αναφορά ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης στην Κορέα, κάνει λόγο για σχέδια κατασκευής και ενός επεξεργαστή γραφικών επίσης.

Σύμφωνα με την αναφορά, το νέο υποσύστημα γραφικών της Κορεάτικης εταιρείας θα είναι έτοιμο έως στα μέσα της ερχόμενης χρονιάς. Δεν είναι ξεκάθαρο αν η εταιρεία θα συνδυάσει το νέο υποσύστημα γραφικών με τον φημολογούμενο επεξεργαστή που ετοιμάζει, ωστόσο αν αυτός είναι ο στόχος, τότε μπορούμε να περιμένουμε για ένα SoC που θα περιλαμβάνει επεξεργαστή 64-bit ARM big.LITTLE και 4G LTE modem Cat.6.

 

Αν πάνε όλα καλά, τότε η Samsung θα εισέλθει σε μία κατηγορία εταιρειών που σχεδιάζουν τα δικά τους system-on-chips όπως είναι οι ARM, Qualcomm, Intel, AMD και Nvidia.

 

Σήμερα η Samsung έχει την σειρά Exynos, αλλά τα system-on-chip τους είδους αποτελούνται από επεξεργαστές και υποσυστήματα γραφικών που είναι σχεδιασμένα από την ARM. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια η εταιρεία βασίζεται κυρίως σε προϊόντα της Qualcomm.

 

Η Samsung αυτή την περίοδο βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την Nvidia σχετικά με ευρεσιτεχνίες και έχουν υποβληθεί μηνύσεις και από τις δύο πλευρές (δείτε εδώ και εδώ).

 

Link.png Site: GSMArena