Σε ένα συνέδριο επενδυτών στην Ν. Κορέα, η Samsung ανακοίνωσε μία νέα τεχνολογία αισθητήρα που έχει την ονομασία BRITECELL και που διαπρέπει σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού.

Η κάμερα επιτυγχάνει φωτεινότερα, περισσότερο ευκρινή αποτελέσματα εγκαταλείποντας το παραδοσιακό φίλτρο Bayer που χρησιμοποιείται στις περισσότερες κάμερες για smartphones. Πρόκειται για ένα φίλτρο που κάνει τα εικονοστοιχεία πράσινα και εμποδίζει το φως να φτάσει στους αισθητήρες κάνοντας τις φωτογραφίες σκοτεινότερες. Η Samsung άλλαξε αυτά τα πράσινα εικονοστοιχεία με λευκά που επιτρέπουν να περνάει περισσότερο φως. Και περισσότερο φως, σημαίνει περισσότερο φωτεινές φωτογραφίες, σωστά; Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα μικρότερα pixels (1-micron) καταφέρνουν να έχουν την ίδια ευαισθησία με τα pixels που έχουν μέγεθος 1,12 microns.

 

Οι κάμερες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία BRITECELL θα είναι επίσης 17% λεπτότερες από τις υπόλοιπες στην αγορά, και αυτό σημαίνει λεπτότερες συσκευές, από τις οποίες δεν θα εξέχει το σύστημα φακών.

 

Στο ίδιο συνέδριο, η Samsung αποκάλυψε και το χαρακτηριστικό Smart WDR, το οποίο λειτουργεί όπως περίπου το HDR, με την έννοια ότι η κάμερα τραβάει πολλαπλές λήψεις και το λογισμικό τις συνδυάζει για να προσφέρει ένα σταθερό, με ωραία φωτισμένα χρώματα αποτέλεσμα.

 


gallery_286955_2621_9514.jpeg


Η Samsung δεν αποκάλυψε σε ποια προϊόντα της θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία BRITECELL, αλλά λέγεται πως η επόμενη ναυαρχίδα της, Galaxy S7 θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία.

 


Link.png Site: Engadget