Μπορεί τα Galaxy S6 και Galaxy S6 edge να έκλεψαν τις εντυπώσεις από τις ανακοινώσεις της Samsung στη φετινή MWC, όμως η Κορεατική εταιρεία παράλληλα αποκάλυψε και ένα νέο Gear VR το οποίο μπορέσαμε να δοκιμάσουμε.

Με πλήρη ονομασία Gear VR Innovator Edition, η νέα έκδοση του ειδικού κράνους εικονικής πραγματικότητας των Samsung και Oculus, έρχεται για να χρησιμοποιήσει τα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων Galaxy S6. Με μειωμένο μέγεθος κατά 15%, η συγκεκριμένη γενικά του Gear VR λειτουργεί αποκλειστικά με τα νέα smartphones της Samsung και κάνει χρήση της Super AMOLED οθόνη τους προκειμένου να αναπαράγει κυρίως ταινίες υψηλής ανάλυσης οι οποίες έχουν οπτικό πεδίο 360 μοιρών.

 

DSC01878.jpg

 

Στον εκθεσιακό χώρο της Samsung μπορέσαμε να δοκιμάσουμε το σύστημα, παίρνοντας μέρος σε 2 demo τα οποία προέρχονται από την προηγούμενη έκδοση. Το πρώτο ήταν η θέαση ενός εντυπωσιακού βίντεο στο οποίο βλέπουμε από ψηλά, εντυπωσιακές τοποθεσίες της Ισλανδίας, με τη δυνατότητα να στρέψουμε οπουδήποτε το κεφάλι μας και να δούμε την αντίστοιχη θέα. Στο δεύτερο demo δοκιμάσαμε πάλι ένα κλασσικό παιχνίδι shoot em up, με όχι τόσο εξελιγμένα γραφικά.

 

Συγκριτικά με την προηγούμενη έκδοση, η βελτίωση στα γραφικά είναι δεδομένη αν και η συνολική εμπειρία δεν πλησιάζει σε καμία περίπτωση τα επίπεδα του Oculus Rift ή του HTC RE Vive που μπορέσαμε να δοκιμάσουμε πρόσφατα. Δίνοντας έμφαση στην αναπαραγωγή βίντεο, η Samsung συνεχίζει να προωθεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία κυρίως ως ένα ακριβό αξεσουάρ για τις νέες της ναυαρχίδες.

 

DSC01880.jpg

 

Η τιμή του αναμένεται στα ίδια επίπεδα με τον προκάτοχο του και συγκεκριμένα στα €200.

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt