Τη νέα σειρά SUHD τηλεοράσεων που παρουσίασε η Samsung στην CES 2015 μπορέσαμε να δούμε από κοντά και η οποία μας εντυπωσίασε.

Βασισμένες για πρώτη φορά στην τεχνολογία Quantum Dot, οι νέες Samsung SUHD τηλεοράσεις επιδεικνύουν πρωτοποριακά πλεονεκτήματα στην αντίθεση, στην φωτεινότητα, στην αναπαραγωγή χρώματος και στην λεπτομέρεια, δίνοντας ένα κορυφαίο αποτέλεσμα.

 

IMG_8990.jpg

 

Η τεχνολογία νανο-κρυστάλλων των SUHD TV μεταδίδει διαφορετικά χρώματα φωτός ανάλογα με τη δυνατότητά τους να παράγουν τη μέγιστη χρωματική ευκρίνεια παράγοντας ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, 64 φορές παραπάνω από τις συνηθισμένες τηλεοράσεις.

 

Η τεχνολογία SUHD αναλύει αυτόματα τη φωτεινότητα των εικόνων, και αποδίδει τη μέγιστη αντίθεση, προβάλλοντας εικόνες με βαθύ μαύρο ή πιο φωτεινά χρώματα, ακόμη και 2,5 φορές παραπάνω, σε σύγκριση με τις συμβατικές τηλεοράσεις.

 

IMG_8994.jpg

 

Επίσης όλες οι Smart TV της Samsung, συμπεριλαμβανομένης και της νέας σειράς SUHD TV ενσωματώνουν το λειτουργικό σύστημα Tizen το οποίο διαφέρει σημαντικά από την προηγούμενη υλοποίηση της Samsung αφού είναι αρκετά πιο από στο χειρισμό. Οι επιλογές βρίσκονται όλες στο κάτω μέρος σε μια σειρά μεγάλων εικονιδίων, κάθε μία από τις οποίες προέρχεται από μια εγκατεστημένη εφαρμογή. Μπορούμε ακόμα να "καρφιτσώσουμε" τις αγαπημένες εφαρμογές μας στην κεντρική οθόνη για πιο άμεση πρόσβαση

 

Στις διαθέσιμες εφαρμογές φυσικά δε λείπει αυτή του YouTube, o browser για πρόσβαση σε ιστοσελίδες ενώ εντύπωση μας έκανε η πολύ γρήγορη μετάβαση από μια εφαρμογή, στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

 

Για την ώρα, οι τιμές των νέων μοντέλων παραμένουν μυστήριο.