Οι Αρχές της Ταϊβάν διεξάγουν έρευνα σχετικά με ισχυρισμούς που θέλουν την Samsung να κατέβαλλε χρηματικά ποσά σε φοιτητές προκειμένου αυτοί να συντάξουν παραπλανητικά reviews των προϊόντων της, παρέχοντας παράλληλα αρνητικό feedback για προϊόντα ανταγωνιστικών εταιρειών, όπως της HTC. H έρευνα ξεκίνησε έπειτα από πλήθος ισχυρισμών που έκαναν λόγο περί δωροδοκίας εκ μέρους της Samsung.

Σύμφωνα με έγγραφα που παρουσίασε η ιστοσελίδα TaiwanSamsungLeaks, αποδεικνύεται ότι η Samsung προσέλαβε μια εταιρεία marketing προκειμένου να κατηγοριοποιήσει διαφορετικές δημοσιεύσεις σε πολλά blogs που έχουν ως θεματολογία τους τα gadgets. Ορισμένα από αυτά περιλαμβάνουν σχόλια χρηστών να ισχυρίζονται ότι η συσκευή τους, HTC One X που κατέχουν, «κρασάρει» συνεχώς ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι το Galaxy Note είναι συγκριτικά καλύτερο από το HTC Sensation XL. Επίσης σε benchmark που δημοσίευσαν φαίνεται το Galaxy S3 να ξεπερνά σε επιδόσεις το HTC One X.

 

Η Samsung παραδέχεται από τη μεριά της ότι το "ατυχές γεγονός όντως συνέβη" και ότι έχει προβεί στην αναστολή όλων των ενεργειών marketing που περιλαμβάνουν ανώνυμα σχόλια. Συνέχισε λέγοντας ότι θα φροντίσει ώστε κάτι τέτοιο να μην συμβεί στο μέλλον και ότι από εδώ και πέρα «θα στηρίξει την ειλικρινή και διάφανη επικοινωνία» με τους καταναλωτές.

 

Link.png Site: ']techspot.com

Link.png Site: http://www.bbc.co.uk/news/technology-22166606']bbc.co.uk