Η χωρητικότητα των SSD drives αυξάνεται με γοργό ρυθμό, με τη Samsung να παρουσιάζει σήμερα όχι ένα αλλά δύο νέα μοντέλα τα οποία διαθέτουν την εντυπωσιακή χωρητικότητα των 2TB.

Τα μοντέλα SSD 850 Pro και SSD 850 Evo, έρχονται να αντικαταστήσουν τα περσινά μοντέλα τα οποία υπάρχουν στην αγορά εδώ και ένα χρόνο, με τη μισή όμως χωρητικότητα. Και οι δύο δίσκοι χρησιμοποιούν την τεχνολογία 3D V-NAND flash memory της εταιρείας η οποία είναι υπεύθυνη για περισσότερα cells στον ίδιο αριθμό wafer bits προκειμένου να έχουμε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο με σημανικά μικρότερο κόστος.

 

Οι SSD 850 Pro και SSD 850 Evo υποστηρίζουν ακόμα την τεχνολογία TurboWrite για γρήγορες ταχύτητες εγγραφής δεδομένων η οποία γίνεται μεγαλύτερη με τη χρήση της λειτουργίας RAPID, που χρησιμοποιεί ένα μέρος της RAM του υπολογιστή, ως χώρο εγγραφής cache.Σημειώστε ότι η λειτουργία RAPID είναι απενεργοποιημένη και ενεργοποιείται μέσω του λογισμικού Magician της Samsung το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο για Windows αν και οι δύο SSD δίσκοι είναι συμβατοί με υπολογιστές της Apple.

 

Συγκρίνοντας τα δύο μοντέλα, ο 850 Pro έχει καλύτερες επιδόσεις, διπλάσια αντοχή, διπλάσια εγγύηση η οποία φτάνει τα 10 χρόνια έναντι 5 του 850 Evo. Όσον αφορά την τιμή, ο 850 Evo είναι σημαντικά πιο φθηνός, συνδυάζοντας πολύ καλές επιδόσεις με εξελιγμένες δυνατότητες. Η τιμή του SSD 850 Pro έχει οριστεί στα $1000 ενώ του 850 Evo στα $800 αν και αναμένονται να είναι σημαντικά καλύτερες μόλις οι δύο δίσκοι φθάσουν στην αγορά μέσα στο μήνα.

 

Link.png Site: CNET