Όπως είναι γνωστό, η εταιρεία Jolla, που βρίσκεται πίσω από το Sailfish OS, βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση το τελευταίο διάστημα.

Πρόσφατα, ο co-founder και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, Antti Saarnio, σε μία ανοιχτή επιστολή του προς την κοινότητα, αναφέρεται στις ιδιαίτερα δύσκολες περιόδους που πέρασε η εταιρεία αλλά και στα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει αν θέλει να επιβιώσει.

 

Σύμφωνα με την Antti Saarnio, η εταιρεία ξεπέρασε δύο πολύ δύσκολες περιόδους στην ιστορία της, την πρώτη στις αρχές του 2013 όταν και έχασε όλη την τεχνολογική της πλατφόρμα και την δεύτερη στα τέλη του 2014 όταν το πρώτο της smartphone δεν πούλησε τόσο καλά όσο η εταιρεία περίμενε. Τώρα, η εταιρεία περνάει την τρίτη, και πιο δύσκολη περίοδο στην ιστορία της, αφού ο σημαντικότερος χρηματοδότης της αποσύρθηκε από τον χρηματοδοτικό γύρο του Νοέμβρη (περίπου €10 εκατομμύρια επένδυση) αφήνοντας την εταιρεία να τα βγάλει πέρα μόνη της. Από τότε, η εταιρεία αναγκάστηκε τουλάχιστον προσωρινά να απολύσει κάποιους από το προσωπικό της και να κάνει αίτηση για αναδιάρθρωση του χρέους της (και για την προστασία της από πιστωτές).

 

Στην Jolla ελπίζουν ότι το παραπάνω είναι προσωρινό και πως θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα στην επόμενο χρηματοδοτικό γύρο τον Δεκέμβριο.

 

Και εδώ είναι που εισέρχεται η εκστρατεία (στο Indiegogo) για το Jolla tablet, στο οποίο έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν (δείτε σχετικά εδώ και εδώ) και το οποίο έχει καθυστερήσει σημαντικά.

 

Σύμφωνα με τον Antti Saarnio, τα προβλήματα της εταιρείας δεν οφείλονται στο ίδιο το Jolla Tablet, αν και όπως ανέφερε περισσότερο από το 50% των χρημάτων για το εγχείρημα πήγε στην ανάπτυξη του Sailfish OS και όχι στην κατασκευή του tablet, επειδή αυτό κρίθηκε ως πρωταρχικός στόχος.

 


gallery_286955_2653_29883.jpg

 


Όσοι συμμετείχαν στην εκστρατεία για το tablet στο Indiegogo και δεν έχουν παραλάβει τα tablets τους θα πρέπει αναγκαστικά τώρα να περιμένουν να λύσει η εταιρεία τα προβλήματα της και να αποζημιώσει τους πελάτες της για τις χαμένες ή καθυστερημένες αποστολές.

 


82e002682284f280d71c47f01812d895.jpg

 


Link.png Site: Jolla
Link.png Site: Softpedia