Η πρώτη παρουσίαση προϊόντος της κινέζικης Xiaomi επί αμερικανικού εδάφους πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στα πλαίσια της έκθεσης CES.

Εστιάζοντας αρχικά στα επιτεύγματα της εταιρείας και κάνοντας μια ανασκόπηση για τις σημαντικότερες κυκλοφορίες προϊόντων της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, η Xiaomi προχώρησε στα αποκαλυπτήρια μια νέας 4K τηλεόρασης με την ονομασία Mi TV 4 η οποία και θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Κίνα μέσα στο έτος. Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, με την οθόνη να έχει ελάχιστα περιθώρια περιμετρικά, ενώ το πάχος της δε ξεπερνά τα 4,9 χιλιοστά.

 

Οι έξυπνες δυνατότητες της τηλεόρασης στηρίζονται στο περιβάλλον MI UI που έχει αναπτύξει η εταιρεία για τις τηλεοράσεις της. Στα πλεονεκτήματά του είναι το εύκολο στη χρήση μενού αλλά και η δυνατότητα προτεινόμενων ταινιών με βάση τα γούστα σας τις οποίες και μπορείτε να δείτε στη συνέχεια μέσω της αντίστοιχης υπηρεσίας της Xiaomi. Όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις της τηλεόρασης που κυκλοφόρησαν κυρίως στην Κίνα, έτσι και η Mi TV 4 διαθέτει αρθρωτό σχεδιασμό, επιτρέποντας στον κάτοχό της να την αναβαθμίσει ή να προσφέρει νέα χαρακτηριστικά όπως υποστήριξη hdr. Αυτό γίνεται εφικτό με την αγορά μιας νέας sound bar η οποία συνδέεται με την τηλεόραση με ένα καλώδιο. H τελευταία έκδοση της sound bar πάντως με την οποία κυκλοφορεί η Mi 4 TV, υποστηρίζει Dolby Atmos φέρνοντας στο σπίτι και με τα κατάλληλα περιφερειακά, το τελευταίο πρότυπου του πολυκάναλου ήχου.

 

P1090657.jpg

 

Το κόστος της Mi TV 4 των 65 ιντσών θα κυμαίνεται λίγο κάτω από τα $1500 ενώ θα κυκλοφορήσει ακόμα σε διαστάσεις 49 και 55 ιντσών, χωρίς να γνωστοποιείται για την ώρα η τιμή τους. Μια δεύτερη έκδοση με κόστος περίπου $2000 θα διαθέτει παράλληλα ασύρματο ηχοσύστημα με υποστήριξη Dolby Atmos.

 

Παράλληλα η Xiaomi ανακοίνωσε και την άσπρη έκδοση του Mi Mix, του smartphone με την εντυπωσιακή οθόνη 6,4 ιντσών που ξεχωρίζει για τα σχεδόν αόρατα περιθώρια που διαθέτει. Και σ' αυτή την περίπτωση η άσπρη έκδοση του Mi Mix θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην Κίνα, χωρία κάποια αναφορά σε παρουσία του σε άλλες χώρες.

 

Τέλος, παρουσιάστηκε και το νέο router της Xiaomi, το Mi Router HD το οποίο υποστηρίζει 2600 Mbps 802.11ac Wi-Fi, 4×4 MU-MIMO, διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm IPQ8064 καθώς και 8 TB σκληρό δίσκο για αποθήκευση κυρίως βίντεο από συστήματα ασφαλείας. Θα διατεθεί αρχικά στην Κίνα με τιμή μικρότερη των $500 για το μοντέλο των 8GB ενώ μια φθηνότερη έκδοση που θα δε ξεπερνά τα $200, θα διαθέτει 1TB σκληρό δίσκο.

 


P1090671.jpg

 

 

 

P1090670.jpg