Ο Jeff Bezos, ιδρυτής και πρόεδρος του Amazon, του μεγαλύτερου ηλεκτρονικού καταστήματος, σίγουρα δεν έχει κρύψει τις μεγάλες του φιλοδοξίες για το μέλλον, με την τελευταία ανακοίνωση να κάνει σίγουρα αίσθηση.

Χωρίς να αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας και προερχόμενο απευθείας από το τμήμα R&D της εταιρείας, η Amazon πειραματίζεται στην παράδοση παραγγελιών μικρών πακέτων στην πόρτα των πελατών της, σε χρόνο μικρότερο των 30 λεπτών από την ολοκλήρωση της παραγγελίας χρησιμοποιώντας Drones.

Τα Drones είναι ελικοφόρα τηλεκατευθυνόμενα οχήματα τα οποία έχουν τη δυνατότητα να πετούν σε χαμηλό ύψος και συνήθως χρησιμοποιούνται για βιντεοσκόπηση διάφορων γεγονότων.Σε συνέντευξη του στην εκπομπή "60 minutes", ο Bezos αναφέρει ότι η εταιρεία του πιστεύει ότι τέτοια drones μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάστημα 5 ετών για να παραδίδουν παραγγελίες πελατών της Amazon στην πόρτα τους και σε χρόνους κάτω των 30 λεπτών.

Μάλιστα το όλο σύστημα της Amazon αναμένεται να είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, με το drone να φτάνει στον προορισμό του με βάση συντεταγμένες GPS που έχουν δηλωθεί κατά τη διαδικασία της παραγγελίας. Τα συγκεκριμένα ελικοφόρα μπορούν όπως αναφέρει ο Bezos να μεταφέρουν πακέτα που ζυγίζουν έως 2.3 κιλά τα οποία αποτελούν το 87% των συνολικών παραδόσεων της Amazon, σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από τις αποθήκες της εταιρείας.

 

 

Βέβαια για να γίνει πραγματικότητα η συγκεκριμένη υπηρεσία με την ονομασία Prime Air, πρέπει να λυθούν πολλά θέματα όπως να δοθεί άδεια για τις πτήσεις των Drones από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των Η.Π.Α (FAA) αλλά και να υπάρχει αξιοπιστία στη λειτουργία του συστήματος ώστε να μη προσγειώνονται «σε κεφάλια ανθρώπων». Αρχικά η Amazon περιμένει την έγκριση από την FAA μέσα στο 2015 ενώ δηλώνει ότι η ασφάλεια του συστήματος είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα της.

Link.png Site: Amazon Prime Air

Video Video: 60 minues - Jeff Bezos