Από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί, κάθε video ή φωτογραφία που “ανέβαινε” στην δημοφιλή υπηρεσία Instagram περιοριζόταν σε ένα τετράγωνο format. Εδώ και μερικές ώρες ωστόσο, η πολιτική της εταιρείας άλλαξε, και οι χρήστες της υπηρεσίας μπορούν να ανεβάζουν φωτογραφίες ή video σε portrait ή σε landscape mode.

“Το τετράγωνο format ήταν και θα παραμείνει μέρος αυτού που είμαστε” έγραψε εκπρόσωπος της εταιρείας στο επίσημο blog. “Ωστόσο, η ιστορία που προσπαθείτε να πείτε με εικόνες θα πρέπει πάντα να έχει προτεραιότητα”. Μέχρι πρόσφατα, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό: οι χρήστες που ήθελαν να μοιραστούν την δουλειά τους σε landscape ή σε portrait formats έπρεπε να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές τρίτων, για να προσθέσουν λευκό χώρο στις άκρες των φωτογραφιών ή των video, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ανάλυση.

 

Τώρα, το Instragram πρόσθεσε ένα πλήκτρο “format”, το οποίο δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να επιλέξουν “τι είδους” εικόνα είναι αυτή που θέλουν να ανεβάσουν.

 

Αναμφισβήτητα, είναι μία απλή αλλαγή αλλά παράλληλα είναι ουσιαστική και πολλοί χρήστες θα την εκτιμήσουν, αφού προσφέρει περισσότερη δημιουργική ελευθερία και μετατρέπει την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης σε μία καλύτερη διαφημιστική πλατφόρμα.

 


insomnia.gr

insomnia.gr Jan 1, 2015 at 5:30pm PST

 


Link.png Site: Engadget