Η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά της Havok από την Intel. Όπως είναι γνωστό η Havok έχει δημιουργήσει μία 3D physics engine, αδειοδοτώντας studios ανάπτυξης παιχνιδιών να την χρησιμοποιήσουν στους τίτλους τους.

Η μηχανή της Havok έχει βρεθεί σε περισσότερους από 600 τίτλους, συμπεριλαμβανομένων ιδιαίτερα δημοφιλών franchises όπως των Assassin's Creed, Call of Duty, Destiny, Dark Souls, The Elder Scrolls ή και της σειράς Halo της ίδιας της Microsoft.

 

Αν και η Microsoft είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που θα προσθέσει την τεχνολογία της Havok στο ιδιαίτερα πλούσιο “χαρτοφυλάκιο” των εργαλείων που προσφέρει στους developers όπως είναι τα DirectX 12 και Azure, τόνισε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να υποστηρίζει τους συνεργάτες της. "Θα συνεχίσουμε να αδειοδοτούμε την ευρεία βιομηχανία των παιχνιδιών AAA για την χρήση της τεχνολογίας της Havok” δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft στο IGN. “Αυτό επίσης σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε άδειες χρήσης της τεχνολογίας για να τρέχει σε διάφορες παιχνιδοκονσόλες, συμπεριλαμβανομένων των Sony και Nintendo”.

 

Link.png Site: Engadget