Νέα έκδοση του Firefox, η 35η συγκεκριμένα, είναι διαθέσιμη από σήμερα, φέρνοντας εκτός από τις καθιερωμένες διορθώσεις σε διάφορα προβλήματα, μια πιο απλοποιημένη έκδοση της υπηρεσίας Firefox Hello για βιντεοκλήσεις χωρίς κόπο.

Μέσω της υπηρεσίας, η Mozilla κάνει πιο εύκολη την εκκίνηση μιας βιντεοκλήσης, χρησιμοποιώντας το ανοιχτό πρότυπο Web-RTC και χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να πραγματοποιήσει κάποια εγγραφή αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να στείλετε ένα ειδικό link (σύνδεσμο) στο συνομιλητή σας. Μάλιστα αυτός, δε χρειάζεται να εγκαταστήσει κάποιο plugin η να χρησιμοποιεί το Firefox αλλά μπορεί να συμμετέχει στη βιντεοκλήση ακόμα και αν χρησιμοποιεί τον Chrome ή τον Opera browser.

 

Κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης, ο χρήστης μπορεί να συνεχίζει την πλοήγηση του σε άλλες ιστοσελίδες, ενώ το ίδρυμα Mozilla δε κρύβει τις προθέσεις του να προσθέσει στην υπηρεσία δυνατότητες όπως το διαμοιρασμό οθόνης καθώς και την ενσωμάτωση εργαλείων παράλληλης εργασίας μεταξύ των δύο μελών μιας συζήτησης.

 

Με την ευκαιρία της σημερινής κυκλοφορίας, η Mozilla υπενθυμίζει και μια άλλη πρόσφατη ενσωμάτωση υπηρεσίας της στο browser της, το Firefox Share, η οποία επιτρέπει τον εύκολο διαμοιρασμό συνδέσμων σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter, προσθέτοντας όμως στο τέλος την πρόταση "via @Firefox".

 

Link.png Site: Firefox 35 για Windows | OS X | Linux (Αγγλική έκδοση)

Link.png Site: Firefox 35 για Windows | OS X | Linux (Ελληνική έκδοση)

Link.png Site: TechCrunch