Η εταιρεία Opera Software ξεκίνησε την διάθεση ενός νέου, και σπουδαίου χαρακτηριστικού στο developer channel για τον browser Opera, το οποίο μπορείτε να ξεκινήσετε να το χρησιμοποιείτε χωρίς περιορισμό, και δωρεάν, άμεσα.

Αυτό σημαίνει ότι η υπηρεσία VPN (Virtual Private Network) στον Opera δεν έχει περιορισμό και δεν είναι απαραίτητο να πληρώσετε δεκάρα. Οι υπηρεσίες VPN χρησιμοποιούνται επειδή προσθέτουν ένα επιπλέον επίπεδο ιδιωτικότητας και ασφάλειας στο web browsing, και επιτρέπουν την παράκαμψη περιορισμών τύπου geolocation σε δημοφιλείς ιστοσελίδες. Όμως δεν είναι μόνο αυτό, αφού ένα VPN μπορεί να σας προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια και ιδιωτικότητα όταν σερφάρετε στο Internet χρησιμοποιώντας δημόσια WiFi hotspots.

 

Σύμφωνα με το Global Web Index, το 24% των χρηστών σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν δοκιμάσει ή χρησιμοποιούν VPN για να σερφάρουν στο Internet. Το 38% επίσης των χρηστών online χρησιμοποιούν VPNs για να αποκτούν πρόσβαση σε ψυχαγωγικό περιεχόμενο και το 30% για να διατηρούν την ανωνυμία τους καθώς σερφάρουν στο Internet.

 

gallery_286955_3013_161750.jpg

 

Να αναφέρουμε ότι για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας VPN στον Opera browser δεν απαιτείται το κατέβασμα επεκτάσεων VPN ή οποιαδήποτε συνδρομή και εγγραφή. Αυτό επίσης δεν σημαίνει ότι η υπηρεσία VPN διαθέτει περιορισμούς επίσης στην λειτουργικότητα της, αφού θα διαθέτει χαρακτηριστικά όπως κρυπτογράφηση 256-bit για όλη την κίνηση δεδομένων:

  • Κρύψτε την διεύθυνση IP. Ο Opera θα αντικαταστήσει την διεύθυνση IP σας με μία εικονική διεύθυνση IP ώστε να είναι δυσκολότερο για τις ιστοσελίδες να ανιχνεύουν την τοποθεσία σας και να αναγνωρίσουν τον υπολογιστή σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να σερφάρετε στο Internet περισσότερο ιδιωτικά.
  • Ξεμπλοκάρισμα firewalls και ιστοσελίδων. Πολλές χώρες, σχολεία και εργασιακοί χώροι μπλοκάρουν τις ιστοσελίδες video-streaming, τα κοινωνικά δίκτυα και υπηρεσίες. Με την χρήση VPN οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο αγαπημένο τους περιεχόμενο.
  • Ασφάλεια σε δημόσια WiFi. Όταν σερφάρετε στο Internet χρησιμοποιώντας δημόσια WiFi hotspots, διάφοροι απατεώνες μπορούν εύκολα να κλέψουν τα δεδομένα σας. Με μία υπηρεσία VPN μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την προστασία και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων.


 

File.png Download: Opera Developer browser | Windows, Linux

 

Link.png Site: GSMArena
Link.png Site: WindowsCentral