Με 110 εκατομμύρια εγκαταστάσεις σε διάστημα μόλις 10 εβδομάδων, τα Windows 10 έχουν ξεκινήσει αρκετά δυναμικά την πορεία τους στην αγορά, με τη Microsoft να προχωρά πολύ σύντομα σε μία σημαντική αλλαγή για όσους σκέφτονται να αναβαθμιστούν στο νέο λειτουργικό.

Έτσι παράλληλα με την κυκλοφορία μιας νέας δοκιμαστικής έκδοσης του νέου λειτουργικού για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insider, η Microsoft διευκρινίζει ότι μετά το τέλος της εγκατάστασης, η ενεργοποίηση των Windows 10 μπορεί να γίνει άμεσα μόλις ο χρήστης εισάγει το σειριακό αριθμό που διαθέτει από άδεια των Windows 7 ή Windows 8. Η δυνατότητα αυτή αφορά όσους θέλουν να κάνουν χρήση της προσφοράς που "τρέχει" μέχρι το Σεπτέμβριο τον Ιούλιο του 2016, μέσω της οποίας οι κάτοχοι νόμιμης άδειας των Windows 7 και Windows 8.1, θα μπορούν να αναβαθμιστούν εντελώς δωρεάν στα Windows 10.

 

Μέχρι σήμερα, όσοι ήθελαν να κάνουν μια «καθαρή» εγκατάσταση των νέων Windows, θα έπρεπε αναγκαστικά να προχωρήσουν πρώτα στην αναβάθμιση του συστήματος τους και να εισάγουν τον αριθμό αδείας προκειμένου να ενεργοποιηθούν τα Windows 10. Μόνο τότε ο αριθμός προϊόντος (Product key) θεωρούνταν έγκυρος, με το χρήστη να μπορεί στη συνέχεια να διαγράψει τα πάντα από το σκληρό δίσκο και να ξεκινήσει αυτή τη φορά μια καθαρή εγκατάσταση. Ακόμα όμως και σ' αυτή την περίπτωση, δεν έχουν λείψει τα προβλήματα, με το τμήμα υποστήριξης της Microsoft να δέχεται αρκετά τηλεφωνήματα.

 

Πλέον, η όλη διαδικασία είναι αρκετά πιο εύκολη, με το χρήστη να μπορεί να ξεκινήσει απευθείας μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 10 και στο σημείο που θα του ζητηθεί ο αριθμός της άδειας του προϊόντος, να εισάγει απευθείας αυτό που διαθέτει από παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού.

 

Για την ώρα, το νέο σύστημα ενεργοποίησης των Windows 10 αφορά μόνο όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insider και θέλουν να εγκαταστήσουν την τελευταία δοκιμαστική έκδοση, όμως αναμένεται να γίνει διαθέσιμo για όλους μέσα στο Νοέμβριο με την κυκλοφορία της πρώτης μεγάλης αναβάθμισης.

 

Link.png Site: Thurrott