Η Microsoft άλλαξε την ονομασία της υπηρεσίας Xbox Music στα Windows σε Groove Music. Το Groove θα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των Windows 10, όταν το τελευταίας γενιάς λειτουργικό τμήμα της Microsoft κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στον μήνα.

Πέρα από την αλλαγή της ονομασίας, δεν υπάρχουν και πολλές διαφορές σε σχέση με το παρελθόν. Μπορείτε είτε να “στριμάρετε” μουσική από μία βιβλιοθήκη 40 εκατομμυρίων μουσικών κομματιών είτε μπορείτε να ανεβάσετε την δική σας μουσική στο OneDrive, και να έχετε πρόσβαση σε αυτή από οπουδήποτε. Σύντομα η Microsoft θα διαθέσει εφαρμογές για την υπηρεσία της και στις πλατφόρμες Android και iOS.

 

H Microsoft πάντως λέει ότι το Groove είναι ταχύτερο κατά την πρόσβαση στην μουσική, είτε χρησιμοποιείτε κάποια συσκευή με οθόνη αφής, είτε χρησιμοποιείτε ποντίκι και πληκτρολόγιο, ενώ απλούστερη σύμφωνα με την εταιρεία είναι και η διαχείριση των playlists. Όσον αφορά στο τμήμα Movies & TV, υποστηρίζονται κανονικά αρχεία όπως .mkv αλλά θα συμπεριλαμβάνεται και πρόσβαση στο Windows Store για αγορές και ενοικιάσεις.

 

Μπορείτε να αποκτήσετε συνδρομή στην υπηρεσία έναντι $99 τον χρόνο ή επιλέγοντας την δυνατότητα για μηνιαία συνδρομή με $9,99. Αν ήδη έχετε συνδρομή στην υπηρεσία (Xbox Music Pass) τότε τα πάντα συνεχίζουν να λειτουργούν όπως και παλιά (αν και αυτομάτως θα λάβουν το Groove Music Pass).

 

Link.png Site: GSMArena