Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει σημαντικές αλλαγές αναφορικά με την πολιτική υποστήριξης που ακολουθεί για τις παλιότερες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων.

Συγκεκριμένα, αυτό που προκύπτει είναι ότι οι υπολογιστές με νέας γενιάς επεξεργαστές από την Intel, την AMD και την Qualcomm θα είναι συμβατοί μόνο με τα Windows 10.

 

Η Microsoft λοιπόν και οι συνεργάτες της δεν θα κάνουν τις ενέργειες που χρειάζονται, προκειμένου ένα νέο μηχάνημα να μπορεί να τρέξει παλιότερες εκδόσεις των Windows. Αυτό συνεπάγεται ότι οι παλιότερες εκδόσεις των Windows δεν θα διαθέτουν τις απαραίτητες αναβαθμίσεις για ομαλή λειτουργία με το νέο hardware, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε δυσλειτουργία του συστήματος.

 

Μάλιστα, σε δημοσίευση στο blog της, η ίδια η Microsoft δήλωσε ότι τα Windows 10 θα είναι η μοναδική πλατφόρμα που θα είναι συμβατή με τη γενιά Kaby Lake της Intel, με τη γενιά 8996 της Qualcomm και με τη γενιά Bristol Ridge της AMD.

 

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι λήγει η επίσημη υποστήριξη από τη Microsoft για τα Windows 7 και 8.1, τα οποία μάλιστα θα λαμβάνουν υποστήριξη μέχρι τις 14 Ιανουαρίου του 2020 και τις 10 Ιανουαρίου του 2023 αντίστοιχα. Ωστόσο, θα είναι συμβατά με παλιότερο hardware.

 

Μάλιστα, η συγκεκριμένη πολιτική της Microsoft αρχίζει να εφαρμόζεται άμεσα με τη γενιά Skylake της Intel, η οποία θα είναι συμβατή μόνο με τα Windows 10. Άλλωστε, Microsoft και Intel δηλώνουν ότι οι Skylake επεξεργαστές και τα Windows 10 έχουν σχεδιαστεί για να δουλεύουν μαζί.

 

Όσον αφορά τον τομέα των επιχειρήσεων, η Microsoft θα προσφέρει υποστήριξη για Windows 7 και 8.1 για ορισμένα συστήματα με επεξεργαστές Skylake, μέχρι τις 17 Ιουλίου του 2017, δίνοντάς τους με τον τρόπο αυτό περιθώριο 18 μηνών για να κάνουν την απαραίτητη μετάβαση.

 

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι εταιρείες και καταναλωτές που προτιμούν τα Windows 7 ή 8.1 μπορούν να προβούν σε αγορά υπολογιστών, που διαθέτουν μοντέλα επεξεργαστών παλαιότερων σειρών. Συνοψίζοντας λοιπόν, πρόκειται για ακόμη μια τακτική από τη Microsoft που στοχεύει στην ενίσχυση της υιοθέτησης των Windows 10.

 

Link.png Site: TheVerge