Τον περασμένο Απρίλιο στο συνέδριο προγραμματιστών BUILD, η Microsoft ανακοίνωνε μεταξύ άλλων ότι μέσα στο χρόνο θα διέθετε τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να γίνει πολύ εύκολα η μεταφορά μιας εφαρμογής iOS στην Universal πλατφόρμα των Windows 10.

Το πρώτο βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση γίνεται από σήμερα, και μάλιστα με έναν ακόμα πιο εντυπωσιακό τρόπο από την ίδια την ανακοίνωση, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα εργαλεία αυτά θα ανήκουν στην κατηγορία του ελεύθερου λογισμικού. Μάλιστα μια πρώτη έκδοση των εργαλείων, είναι ήδη διαθέσιμη στο GitHub, με τη Microsoft να υπόσχεται ότι η τελική έκδοση θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο και περιμένοντας την αναφορά σφαλμάτων αλλά και προτάσεων για βελτιστοποίηση τους.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν μια προεπισκόπηση του προγράμματος "γέφυρας" προκειμένου να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατό περισσότερο κώδικα της εφαρμογής που έχουν δημιουργήσει για το iPhone και το iPad, έτσι ώστε να κατασκευάσουν μια Universal εφαρμογή για Windows 8.1 και Windows 10 συστήματα. Η αρχική αυτή έκδοση δεν περιλαμβάνει υποστήριξη για τα smartphones, κάτι που θα γίνει σε μελλοντικό χρόνο και σίγουρα πριν την επίσημη τελική έκδοση.

 

Ο προγραμματιστής μπορεί να εισάγει το project που έχει δημιουργήσει στο Xcode, στο Visual Studio, χρησιμοποιώντας ένα νέο Objective-C compiler, εκμεταλλευόμενος παράλλήλα τα χαρακτηριστικά που προσφέρει η πλατφόρμα των Windows όπως η Cortana και τα Live Tiles.

 

Ως ένα παράδειγμα για το πόσο καλά μπορεί να δουλεύει η όλη διαδικασία, αποτελεί το παιχνίδι Candy Crush Saga το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο στο Windows Store ενώ η Microsoft πιστεύει ότι η χρήση των εργαλείων θα φέρει περισσότερες εφαρμογές και παιχνίδια στη mobile πλατφόρμα της κάτι που αποτελεί άλλωστε και το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

 

Link.png Site: http://blogs.windows.com/buildingapps/2015/08/06/open-sourcing-the-windows-bridge-for-ios[/url]/']Windows Blog