Η Microsoft κράτησε το “e” αλλά ο νέος browser της εταιρείας γνωστός με την κωδική ονομασία Project Spartan δεν θα ονομάζεται Explorer, αλλά Edge.

Ο Edge ενσωματώνει βεβαίως την προσωπική βοηθό Cortana ενώ επιπλέον υποστηρίζει επεκτάσεις (η εταιρεία είπε ότι με ελάχιστες αλλαγές μετέφερε με ευκολία επεκτάσεις από τον Chrome στον Edge).

 

Η ονομασία λογικά δεν αποτελεί έκπληξη σε πολλούς, αφού είναι η ίδια που έχει δώσει η εταιρεία στην νέα μηχανή rendering της Microsoft που χρησιμοποιείται στον Windows 10 browser της (EdgeHTML). Αν και ο Microsoft Edge είναι ο αντικαταστάτης του Internet Explorer, η Microsoft θα κρατήσει τον τελευταίο για τους επιχειρησιακούς πελάτες της.

 

Ο Microsoft Edge, σχεδιάστηκε με γνώμονα να προσφέρει μινιμαλιστική αλλά πλούσια εμπειρία, προσφέροντας δυνατότητα σημειώσεων με ψηφιακό μελάνι, την ενσωμάτωση της Cortana καθώς και λίστα ανάγνωσης. Ο Microsoft Edge θα αποτελέσει τον βασικό browser των Windows 10.

 

Κατά την παρουσίαση είδαμε για πρώτη φορά και τη χρήση extensions την οποία θα υποστηρίζει ο νέος browser, με τη Microsoft να παρέχει και έναν εύκολο τρόπο μετατροπής των extensions που έχουν δημιουργηθεί για το Chrome browser. Η κίνηση αυτή αναμένεται να εμπλουτίσει πολύ γρήγορα τη βιβλιοθήκη των extensions που θα είναι διαθέσιμοι για τον Microsoft Edge, την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας των Windows 10.

 

 

gallery_286955_1933_102365.jpg

 

gallery_286955_1933_12738.jpg