Η Microsoft έχει ξεκινήσει την αντικατάσταση των Points με πραγματικά χρήματα στις ψηφιακές συναλλαγές μέσα από τα Windows 8, με στόχο την ελαχιστοποίηση της πολυπλοκότητας της διαδικασίας υπολογισμού της ισοτιμίας.

Μέχρι σήμερα 80 Microsoft Points αντιστοιχούν σε $1 δολάριο για αγορές περιεχομένου μέσα από τις υπηρεσίες της εταιρείας. Σε όσους χρήστες έχει πραγματοποιηθεί η μετάβαση για πληρωμές με 'πραγματικά χρήματα", ως προεπιλεγμένος τρόπος πληρωμής είναι η πιστωτική κάρτα, αλλά δίνεται επίσης η δυνατότητα χρησιμοποίησης των Points. Μπορούν να πραγματοποιηθούν αγορές μουσικών κομματιών, ταινιών και άλλου περιεχομένου μέσα από εφαρμογές του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

 

Την κίνηση της εταιρείας ακολούθησαν αρκετά θετικοί σχολιασμοί καθώς δεν είναι λίγοι οι χρήστες που μπερδεύονται κατά τη μετατροπή των Points στο νόμισμά τους. Η συγκεκριμένη τροποποίηση φαίνεται να επηρεάζει προς το παρόν μόνο τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος των Windows 8, αλλά είναι πολύ πιθανό να ακολουθηθεί η ίδια τακτική και στις πληρωμές μέσα από τις κονσόλες Xbox 360.

 

Link.png Site: thenextweb.com