Τις 60 εκατομμύρια άδειες χρήσεις σημείωσαν σε πωλήσεις τα Windows 8, λίγους μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία τους στον περασμένο Οκτώβριο. Τα στατιστικά παρουσίασε η Tami Reller στην έκθεση CES 2013 και όπως η ίδια αναφέρει περιλαμβάνουν και τις πωλήσεις του λειτουργικού συστήματος στους νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

“Τα Windows 8 είναι μια μεγάλη, φιλόδοξη αλλαγή¨ τονίζει η Reller αναφέροντας ότι οι πωλήσεις τους συμβαδίζουν με αυτές των Windows 7. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου η Microsoft είχε ήδη πουλήσει 40 εκατομμύρια άδειες του νέου της λειτουργικού συστήματος.

 

Καθώς η νέα γενιά Windows είναι περισσότερο φιλική προς της συσκευές αφής, οι πωλήσεις τους θα μπορούσαν να ήταν πιο αυξημένες, εάν κυκλοφορούσαν στην αγορά περισσότεροι φορητοί υπολογιστές ή tablets που να τα υποστήριζαν. Αυτή τη βδομάδα στην έκθεση CES ανακοινώθηκαν αρκετές τέτοιες συσκευές, οι οποίες βέβαια δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμες στην αγορά άμεσα αλλά μετά από μερικούς μήνες.

 

Όσον αφορά τις πωλήσεις των Windows 7, η Reller τονίζει ότι πάνω από το 90% των επιχειρήσεων με πάνω από 2.000 εργαζομένους χρησιμοποιούν την προηγούμενη πλατφόρμα της Microsoft. Ένα ακόμη στατιστικό που δημοσιεύτηκε είναι οι 100 εκατομμύρια λήψεις εφαρμογών στο Windows Store, ενώ δεν έγιναν σχόλια όσον αφορά τη φημολογία για κυκλοφορία ενός Surface ultrabook ή smartphone.

 

Επίσης σε τρεις εβδομάδες λήγει η χρονική περίοδος διάθεσης των Windows 8 στην τιμή των 14.99€, και οι χρήστες θα καλούνται να πληρώσουν το ποσό των 39.99€ για την απόκτησή τους. Για το γεγονός αυτό οι πωλήσεις του λειτουργικού συστήματος αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο τις επόμενες μέρες, καθώς η εταιρεία δεν αναμένεται να επεκτείνει το χρόνο της προσφοράς.

 

Link.png Site: http://www.zdnet.com/microsoft-60-million-windows-8-licenses-sold-to-date-7000009549/[/url]']zdnet.com