Όπως αναμενόταν, η Microsoft προχώρησε και στην επίσημη ανακοίνωση της πρώτης αναβάθμισης των Windows 8.1.

Η έμφαση στην καλύτερη χρήση του λειτουργικού συστήματος με ποντίκι και πληκτρολόγιο είναι ο κύριος στόχος της αναβάθμισης όπως με το απευθείας boot στο desktop που έφερε η προηγούμενη έκδοση. Πλέον με την νέα ενημέρωση, τα Windows είναι σε θέση να καταλάβουν αν χρησιμοποιείτε επιτραπέζιο υπολογιστή ή tablet και αυτόματα να κάνουν boot στο desktop ή στο μενού έναρξης με τα tiles. Σε περίπτωση που ο χρήστης θέλει να αλλάξει τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, δεν υπάρχει πρόβλημα αφού θα βρει εύκολα τη σχετική ρύθμιση.

 

Στις αλλαγές που αφορούν το γραφικό περιβάλλον, από τις πιο σημαντικές είναι η παρουσία των εφαρμογών του Windows Store στη μπάρα εργασίας (taksbar), με τις εφαρμογές αυτές να έχουν τα ίδια προνόμια με τις άλλες desktop εφαρμογές όπως το "καρφίτσωμα", τη γρήγορη εμφάνιση της κατάστασης τους μόλις φέρουμε το δείκτη του ποντικιού πάνω τους, Η ίδια η μπάρα εργασίας είναι πλέον ορατή και στο μοντέρνο περιβάλλον των Windows αν επιθυμούμε ενώ μπορούμε να κλείσουμε κάθε μοντέρνα εφαρμογή πατώντας το κλασσικό X το οποίο βρίσκεται στην άνω γωνίας της εφαρμογής όπως και σε μια desktop εφαρμογή.

 

taskbar_update_thumb_3E88C10E.png

 

Τα Context μενού έρχονται και στην οθόνη έναρξης των Windows 8.1 παρέχοντας μια σειρά από επιλογές όπως απεγκατάσταση της εφαρμογής, άνοιγμα εφαρμογής, αλλαγή μεγέθους κ.α. Μια ακόμη αλλαγή αφορά τα αποτελέσματα αναζήτησης από την οθόνη έναρξης και στα οποία περιλαμβάνονται προτάσεις από εφαρμογές του Windows Store.

 

right-click-update_486557AA.png

 

H αναβάθμιση θα γίνει διαθέσιμη δωρεάν μέσω του Windows Update στις 8 Απριλίου ενώ οι συνδρομητές του MSDN μπορούν να την κατεβάσουν από σήμερα.