Αν η συγκαλυμμένη επιβεβαίωση των φημών από την αντιπρόεδρο του τμήματος των Windows, Julie Larson-Green για την επιστροφή του πλήκτρου Start στα Windows 8.1 δεν ήταν αρκετή, σήμερα έχουμε την επίσημη επιβεβαίωση για το πως η Microsoft ετοιμάζεται να ικανοποιήσει το μεγαλύτερο παράπονο χρηστών για τα Windows 8 αλλά και αρκετά νέα χαρακτηριστικά.

Σε αναλυτικό μήνυμα στο blog των Windows, η Microsoft παραθέτει το όραμα της εταιρείας για τα Windows 8 τα οποία αποτελούν την πρόταση για την επόμενη γενιά PC στην οποία η αφή έχει πρωταρχικό ρόλο. Τα επερχόμενα Windows 8.1 θα εξελίξουν περαιτέρω τα Windows και τη σχέση τους με την τελευταία γενιά υπολογιστών και λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις των χρηστών, θα παρουσιάσει νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά.

 

Η επιστροφή του Start πλήκτρου (αλλά όχι του μενού) είναι το σημαντικότερο στοιχείο για το πως αντιμετωπίζει η Microsoft τις παρατηρήσεις των χρηστών. Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω εικόνα, θα διαθέτει τον ίδιο σχεδιασμό και χρώματα με αυτό που υπάρχει στη charm bar αλλά και το μικρό animation μόλις περάσει ο δείκτης ποντικιού από πάνω του. Αν και θα βρίσκεται στην κλασσική θέση που βρισκόταν όλα αυτά τα χρόνια, εντούτοις το πλήκτρο Start δε θα εμφανίζει το κλασσικό μενού, με τη Microsoft να ακολουθεί διαφορετικό δρόμο.

 

blue-desktop-closeup.jpg

 

H λειτουργία του συγκεκριμένου πλήκτρου μόλις το πατήσουμε δεν θα είναι μόνο η εμφάνιση του μοντέρνου περιβάλλοντος (metro ui) όπως περιμέναμε αλλά θα υπάρχει επιπλέον επιλογή εμφάνισης ενός μενού εικονιδίων των εφαρμογών που έχουμε εγκαταστήσει στο σύστημα μας. Το ίδιο μενού υπάρχει ήδη στα Windows 8 και μπορείτε να το δείτε επιλέγοντας από την κάτω μπάρα την επιλογή All Apps. Επιπλέον, αν ο χρήστης βρίσκεται μέσα σε μια εφαρμογή metro, πηγαίνοντας το ποντίκι στην κάτω αριστερή γωνία θα εμφανίζεται το ίδιο πλήκτρο έναρξης και όχι η μικρογραφία της έναρξης των Windows 8. Το πλήκτρο της έναρξης θα είναι ενεργοποιημένο από την αρχή αν και θα υπάρχει επιλογή για απενεργοποίηση του για όσους έχουν συνηθίσει την τωρινή κατάσταση.

 

appsview-542x411.png?hash=AGH5AwV3A2&upscale=1

 

Το δεύτερο χαρακτηριστικό που γνωρίζουμε ήδη ότι θα κάνει την εμφάνιση του στα Windows 8.1 αφορά την επιλογή boot to desktop και η οποία δε θα είναι ενεργοποιημένη εξ ορισμού. Μόλις ενεργοποιηθεί, ο χρήστης θα οδηγείται αμέσως στο desktop μόλις φορτώσουν τα Windows κάτι που θα βοηθήσει όσους χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα στον επιτραπέζιο υπολογιστή τους. Πατώντας στη συνέχεια το πλήκτρο Start, ο χρήστης θα οδηγείται στο μοντέρνο περιβάλλον με τα tiles.

 

Ο Internet Explorer 11 θα είναι κομμάτι των νέων Windows, με τη Microsoft να αναφέρει ότι μέχρι στιγμής είναι ο μοναδικός browser που υποστηρίζει τη χρήση με αφή. Η νέα έκδοση φέρνει ακόμα καλύτερη απόκριση στην αφή, πιο γρήγορη φόρτωση των ιστοσελίδων ενώ ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει να φαίνεται συνεχώς η μπάρα διευθύνσεων καθώς και να φορτώνει όσα tabs θέλει.

 

Στις προσθήκες που ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft περιλαμβάνεται και η μετατροπή της οθόνης κλειδώματος των Windos 8.x σε μια ψηφιακή κορνίζα, με την εμφάνιση μιας φωτογραφίας σε πλήρες μέγεθος. Όπως και στα Windows Phone 8, έτσι και στα Windows 8.1 θα υπάρχουν δύο νέα μεγέθη tiles για να χωρέσετε ακόμα περισσότερα στην οθόνη σας.

 

02-new-tiles-sizes-start-screen-620x467.png?hash=MwuzZTZ5BQ&upscale=1

 

Μερικές ακόμη αλλαγές

  • Ύπαρξη του ίδιου background από το κλασσικό desktop στο μοντέρνο περιβάλλον, με σκοπό να γίνει πιο οικεία η εναλλαγή από το ένα περιβάλλον στο άλλο
  • Περισσότερα χρώματα και backgrounds για ρύθμιση του μοντέρνου Start μενού, συμπεριλαμβανομένου background με κίνηση
  • Πιο εξελιγμένη αναζήτηση η οποία παρέχει αποτελέσματα από διάφορες κατηγορίες με τη βοήθεια του Bing όπως ιστοσελίδες, εφαρμογές, αρχεία κ.α
  • Αναβαθμισμένη ενότητα των PC Settings στο μοντέρνο περιβάλλον το οποίο θα περιέχει όλες τις ρυθμίσεις του συστήματος σας χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε στο Control Panel του Desktop
  • Αυτόματες ενημερώσεις των εφαρμογών του Windows Store
  • Εμφάνιση έως και 4 εφαρμογών σε μία οθόνη, ανάλογα την ανάλυση που διαθέτει το σύστημα σας
  • Νέες εφαρμογές προεγκατεστημένες
  • Εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών μέσα από την εφαρμογή Photos
  • Ενσωμάτωση του SkyDrive για άμεση αποθήκευση των αρχείων σας από οποιαδήποτε εφαρμογή
  • Το εικονικό πληκτρολόγιο θα υποστηρίζει gestures για εύκολη εισαγωγή αριθμών και συμβόλων

Multitasking_2D00_High_2D00_res_5F00_0130F94A.png

 

Η Microsoft αναμένεται να κάνει γνωστές όλες τις λεπτομέρειες γύρω από τα νέα Windows με σειρά μηνυμάτων στο blog των Windows αλλά κυρίως στο συνέδριο Build 2013 το οποίο θα διεξαχθεί από τις 26-28 Ιουνίου και κατά τη διάρκεια του οποίου αναμένεται να κυκλοφορήσει δημόσια μια δοκιμαστική έκδοση των Windows 8.1

 

Link.png Site: ']Windows Blog

Link.png Site: http://www.zdnet.com/heres-how-the-new-windows-blue-start-button-may-work-7000016042/']ZDNet