Κατά τα πλαίσια του συνεδρίου Wired Business, η Microsoft δια μέσου της αντιπροέδρου του τμήματος των Windows, Julie Larson-Green, έκανε γνωστή την πρόθεση της εταιρείας να κυκλοφορήσει δημόσια μια δοκιμαστική έκδοση των Windows Blue, τον προσεχή Ιούνιο.

Η δοκιμαστική έκδοση των Windows 8.1 όπως πιθανόν να ονομαστεί η τελική έκδοση, θα κυκλοφορήσει την πρώτη μέρα του συνεδρίου Build στις 26 Ιουνίου, ένα συνέδριο το οποίο απευθύνεται σε προγραμματιστές. Μάλιστα η διάθεση της θα γίνει με δύο τρόπους, με τον πρώτο να είναι ο κλασσικός μέσω αρχείων iso που ο χρήστης θα πρέπει να εγκαταστήσει σε κάποιο DVD ή USB Stick.

 

Ο δεύτερος τρόπος αφορά όσους ήδη έχουν εγκατεστημένα τα Windows 8 και οι οποίοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αναβάθμιση μέσω του Windows Store. Όπως εξηγεί η Julie Larson-Green , η αναβάθμιση των Windows Blue θα εμφανίζεται και θα μπορεί να γίνει εγκατάσταση όπως κάθε άλλη εφαρμογή του Windows Store, μια διαδικασία που θα ακολουθηθεί και με την τελική έκδοση.

 

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η αντιπρόεδρος των Windows τόνισε ότι η Microsoft θα στηριχτεί πολύ στα σχόλια των χρηστών για την επόμενη έκδοση των Windows, ενώ θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες αλλαγές με σκοπό μια πιο άνετη χρήση του λειτουργικού συστήματος.

 

Julie+Larson+Green+Michael+V+Copeland+Wired+zSOgxZsyjEix.jpg

Πάνω σ' αυτό τον τομέα, ίσως το χαρακτηριστικότερο παράπονο μεγάλης μερίδας χρηστών αφορά την επιστροφή του πλήκτρου έναρξης κάτι που η Julie Green γνωρίζει πολύ καλά. Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα δε κρύβει ότι θα έχουμε εξελίξεις, αναφέροντας πάντως ότι «η τωρινή οθόνη έναρξης είναι ο καλύτερος τρόπος για εκκίνηση των εφαρμογών» αλλά και ότι «έχουν γίνει εσωτερικά στη Microsoft ουσιαστικές συζητήσεις γύρω από το θέμα και ότι ένα κουμπί έναρξης ορατό στην οθόνη μπορεί να είναι χρήσιμο για πολύ κόσμο».

 

Οι δηλώσεις αυτές εν μέρη επιβεβαιώνουν παλαιότερες πληροφορίες για επιστροφή του κουμπιού έναρξης που με το πάτημα του θα οδηγεί στη νέα οθόνη έναρξης και δε θα εμφανίζει το κλασσικό μενού.

 

Video Video: http://fora.tv/2013/05/07/Windows_VP_Julie_Larson-Green_Starting_Over_with_Windows[/url]']Συνέντευξη Julie Larson Green