Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση της ανάπτυξης των Windows 8, καθώς το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας έχει περάσει στη φάση κυκλοφορίας προς τους κατασκευαστές (RTM). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δε θα υπάρξουν περαιτέρω δοκιμές για την κυκλοφορία του τελικού προϊόντος, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα ράφια των καταστημάτων στις 26 Οκτωβρίου. Η τελική έκδοση είναι η 9200.16384.win8_rtm.120725-1247.

Η αναβάθμιση από προγούμενες εκδόσεις των Windows σε Windows 8 κοστίζει $39.99 δολάρια, ενώ όσοι αγοράσουν από σήμερα νέο ηλεκτρονικό υπολογιστή με Windows 7 δικαιούνται αναβάθμιση στη νέα έκδοση των Windows όταν αυτή κυκλοφορήσει με $14.99 δολάρια. Το χρονοδιάγραμμα των Windows 8 RTM αναφέρει ότι στις 15 Αυγούστου οι συνδρομητές του MSDN/TechNet θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν την τελική έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Την ίδια ημερομηνία θα κυκλοφορήσει και η τελική έκδοση του Visual Studio 2012 για προγραμματιστές, μέσω της οποίας θα μπορούν να αναπτύξουν εφαρμογές ειδικά σχεδιασμένες για τα Windows 8 αλλά και για την πλατφόρμα των Windows Phone.

 

Η έκδοση των Windows 8 RTM η οποία θα κυκλοφορήσει στις 15 Αυγούστου δε θα έχει λιγότερα χαρακτηριστικά και δε θα διαφέρει από την έκδοση που θα κυκλοφορήσει στα ράφια των καταστημάτων. Κυκλοφορεί νωρίτερα για τους κατασκευαστές έτσι ώστε να προετοιμάσουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις συσκευές που θα κυκλοφορήσουν ώστε να λειτουργούν απροβλημάτιστα με την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

 

Link.png Site: Windows 8 Team Blog