Εχτές Παρασκευή ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από την θέση του μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Ο Ballmer επέβλεψε πολλά λειτουργικά συστήματα, λογισμικά και κυκλοφορίες προϊόντων όσο ήταν διευθύνων σύμβουλος, όμως μιλώντας στην Mary Jo Foley του ZDNet, μετανιώνει πιο πολύ για την κυκλοφορία ενός συγκεκριμένου προϊόντος: τα Windows Vista.

"Θα έλεγα ότι μάλλον για αυτό που μετανιώνω πιο πολύ είναι, όπως το ονομάζω εγώ, το 'loopedy-loo' που κάναμε που ήταν από το Longhorn στα Vista. Θα έλεγα πως για αυτό μετανιώνω πιο πολύ. Και ξέρεις, είναι αυτές οι παρενέργειες που γίνονται όταν αναγκάζεις μία μεγάλη ομάδα να κάνει κάτι που στο τέλος δεν αποδεικνύεται ότι ήταν κάτι που άξιζε."

 

Δεν κάνει έκπληξη που ο Ballmer μετανιώνει πιο πολύ για το "loopedy-loo" των Windows Vista, καθώς το λειτουργικό σύστημα αυτό έτυχε μεγάλης αρνητικής κριτικής κατά την κυκλοφορία του για ένα σωρό λόγους. Οι μεγάλες τεχνικές απαιτήσεις σήμαιναν ότι πολλοί, ακόμα και με νέα για την τότε εποχή συστήματα, δεν είχαν την δυνατότητα να τρέξουν όλα τα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματα και υπήρξαν πολλά θέματα γύρω από την συμβατότητα με hardware που έτρεχε σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows. Το User Account Control (UAC) έτυχε και αυτό αρνητικής κριτικής γιατί παρουσίαζε πολλές επιβεβαιώσεις στους χρήστες, οποίοι στο τέλος εκνευριζόντουσαν και το κλείνανε τελείως.

 

Τα Windows 7, που επίσης κυκλοφόρησαν κάτω από την διοίκηση του Ballmer, διόρθωσαν πολλά από αυτά τα θέματα που είχαν τα Vista και έγιναν σιγά σιγά ένα από τα πιο επιτυχημένα συστήματα της Microsoft. Αυτή την εποχή τα Vista έχουν γύρω στο 4% της αγοράς, με την πλειοψηφία των χρηστών τους να αναβαθμίζουν στα Windows 7.

 

Παρ' όλ' αυτά τα Windows 7 δεν είναι το προϊόν που ο Ballmer είναι πιο περήφανος, αλλά η επιρροή που είχε η Microsoft στις ζωές των ανθρώπων κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του στην εταιρεία. Επισημαίνει πως ήταν ένα σημαντικό κομμάτι στην "γέννηση του ευφυούς προσωπικού υπολογιστή" καθ' όλη τη διάρκεια των δεκαετιών 80 και 90 και δεν είναι σίγουρος που θα τον οδηγήσει το επόμενο κεφάλαιο της ζωής του.

 

Source.png Πηγή: http://www.adslgr.com/forum/threads/755213-%CE%9F-Steve-Ballmer-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-Windows-Vista[/url]']adslgr.com