Σύμφωνα με πληροφορίες, η Qualcomm αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα τη μαζική παραγωγή του πρώτου, οκταπύρηνου και 64-bit System-On-Chip της εταιρείας Snapdragon 615. Η εταιρεία πριν το τέλος της χρονιάς αναμένεται να ξεκινήσει και τη μαζική παραγωγή των high-end 64-bit SoCs που είχε ανακοινώσει.

Τα Snapdragon 808 και 810 θα κατασκευαστούν από την TSMC, σε κλίμακα 20nm. Αν και τα συγκεκριμένα chipsets προορίζονται για την high-end αγορά, το Snapdragon 615 προορίζεται για τη mid-range αγορά.

 

Το Snapdragon 615 αποτελείται από τέσσερις πυρήνες Cortex A53 χρονισμένους στο 1.8GHz και άλλους τέσσερις χρονισμένους στο 1.0GHz ενώ το υποσύστημα γραφικών είναι το Adreno 405 (υποστηρίζονται τεχνολογίες και APIs όπως τα OpenGL ES 3.0, DirectX 11, OpenCL, Geometry Shading, Hardware Tesselation, Renderscript Compute και FlexRender). Είναι συμβατό με μνήμη LPDDR3, προσφέρει WiFi 802.11ac, USB2.0, Bluetooth 4.0, 4G LTE CAT4 και έως 21 Megapixels κάμερες.

 

Η Qualcomm στο παρελθόν έχει χλευάσει τόσο τα οκταπύρηνα (MediaTek) όσο και τα 64-bit chipsets (Apple) που έφερε ο ανταγωνισμός στην αγορά πριν από αυτή, ωστόσο για να καλύψει τη ζήτηση, αλλά και για να ανταγωνιστεί τις άλλες εταιρείες έπρεπε να καταστρώσει τα δικά της σχέδια. Τα κορυφαία chipsets της εταιρείας αναμένεται όπως αναφέραμε να παρουσιασούν πριν το τέλος της χρονιάς.

 

Link.png Site: GSMArena