Η RED είναι μία εταιρεία που έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να ηγηθεί της κινηματογραφικής βιομηχανίας ασπαζόμενη ταχύτερα τις νέες τεχνολογίες ή δημιουργώντας νέες.

Ήταν η πρώτη εταιρεία που έκανε τις κάμερες 4K προσβάσιμες σε πολλούς, και σήμερα δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι βρίσκουμε σχεδόν οποιαδήποτε ταινία ή τηλεοπτικό σώου σε 4K. Η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει επαγγελματικής κλάσης κάμερες 8K, ωστόσο όπως μπορείτε να φανταστείτε για την ώρα απευθύνονται σε λίγους.

 

Η RED έχει τη τάση να δημιουργεί τις δικές της τεχνολογίες για τα προϊόντα της (δικούς της αισθητήρες, φακούς, αποθηκευτικά μέσα στερεάς κατάστασης για τις κάμερες της κ.ά) ακόμα και όταν οι τεχνολογίες δεν υπάρχουν ακόμα, όπως έκανε με τη RED One, τη πρώτη κάμερα 4K της εταιρείας.

 

Το RED Hydrogen One είναι το πρώτο smartphone της εταιρείας, ωστόσο δεν είναι ένα τυπικό smartphone, αλλά μία ολογραφική συσκευή media που χωράει στη τσέπη σας. Πράγματι, το RED Hydrogen One είναι ένα smartphone με ολογραφική οθόνη, και πιο συγκεκριμένα με μία 5,7 ιντσών ολογραφική οθόνη υδρογόνου που επιτρέπει την απεικόνιση δισδιάστατων, τρισδιάστατων, ολογραφικών, επαυξημένης πραγματικότητας ή μικτής πραγματικότητας εικόνων. Όπως συμβαίνει και με τις κάμερες της RED, έτσι και το smartphone της είναι αρθρωτό (modular) και χρησιμοποιεί ένα νέο υψηλού bandwidth δίαυλο, για τη σύνδεση στοιχείων και εξαρτημάτων στη συσκευή που ενδεχομένως και να μην… έχουν εφευρεθεί ακόμη.

 

Η συσκευή προορίζεται στο να αποτελέσει το κέντρο ενός συστήματος Hydrogen που προωθεί το integration με τις επαγγελματικές κάμερες της RED για τη κινηματογράφηση μικτής πραγματικότητας, επαυξημένης πραγματικότητας και στερεοσκοπικού 3D σε πραγματικό χρόνο. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε πάντως την ανάλυση της οθόνης του. Θα κυκλοφορήσει με USB Type-C καθώς και με υποδοχή microSD για την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου του.

 

Για την ώρα, δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το SoC που βρίσκεται στο εσωτερικό του RED Hydrogen One ή πόση RAM ενσωματώνει. Η εταιρεία για να υποστηρίξει την τεχνολογία και να επιτρέψει τη θέαση, το ανέβασμα, το κατέβασμα ή το streaming περιεχομένου επαυξημένης, εικονικής ή μικτής πραγματικότητας και στερεοσκοπικού 3D λανσάρισε και το RED channel.

 

Η αλουμινένια έκδοση της συσκευής θα κυκλοφορήσει με τιμή τα $1195 ενώ η έκδοση από Τιτάνιο θα στοιχίζει $1595. Οι πρώτες συσκευές του είδους θα είναι διαθέσιμες από το πρώτο τρίμηνο του 2018.

 

Link.png Site: TweakTown