Μόλις πρόσφατα η Xiaomi, η γνωστή Κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone και όχι μόνο, ξεκίνησε τις εισαγωγές των προϊόντων της στη αγορά της Ινδία όμως ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Αναφορές από το The Times of India κάνουν λόγο για απαγόρευση πώλησης των προϊόντων της Xiaomi στην Ινδική αγορά μέχρι τις 5 Φεβρουάριου 2015. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί έκρινε κατά της Xiaomi όσον αφορά τη χρήση οκτώ διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που ανήκουν στην Ericsson, με αποτέλεσμα η πρώτη να αναγκαστεί να διακόψει τις πωλήσεις, την κατασκευή, την εισαγωγή ακόμα και τη διαφήμιση των συσκευών της που παραβιάζουν αυτές τις πατέντες. Επιπλέον, τοπικές αρχές στάλθηκαν στα γραφεία της Xiaomi στην Ινδία για να διαπιστώσουν αν η εταιρεία θα τιμήσει την απόφαση του δικαστηρίου.

 

Η Ericsson δήλωσε στο TechCrunch πως είναι άδικο η Xiaomi να επωφελείται από της δικές της επενδύσεις πάνω στην έρευνα και ανάπτυξη, χωρίς τη καταβολή κάποιας αμοιβής για τη παροχή άδειας, ενώ ισχυρίζεται πως ήρθε σε επαφή με τη Κινέζικη εταιρεία για να συμβιβαστεί, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

 

Από τη πλευρά της η Xiaomi ανέφερε στο The Next Web πως ακόμα δεν έχει φτάσει επίσημα η απόφαση του δικαστηρίου αλλά είναι ανοιχτοί σε συμβιβασμό με την Ericsson για να λυθεί το όλο θέμα εξωδικαστικά. Παρ΄όλα αυτά, τα Redmi 1S και Redmi Note συνεχίζουν να είναι διαθέσιμα στο μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα της Ινδίας, το Flipkart, ενώ η Xiaomi ανακοίνωσε πως αργότερα αυτό το μήνα θα ξεκινήσει τη διάθεση της 4G έκδοσης του Redmi Note.

 

Link.png Site: The Next Web