Η εταιρεία Elliptic Labs ανακοίνωσε ότι η τεχνολογία της για τον έλεγχο των συσκευών με χειρονομίες που βασίζεται σε υπέρηχους θα είναι διαθέσιμη σε κινητά μέσα στο πρώτο μισό του 2015.

Η έλεγχος των συσκευών με χειρονομίες που βασίζεται στη τεχνολογία υπέρηχων αναπτύχθηκε από την Elliptic Labs σε συνεργασία με τη Murata. Η τεχνολογία επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιήσει νεύματα για να περιηγηθεί στη gallery με τις φωτογραφίες, να παίξει παιχνίδια, να περιηγείται στα μενού του περιβάλλοντος χρήσης ή σε εφαρμογές αλλά με τη τελευταία αναβάθμιση της τεχνολογίας, η εταιρεία πρόσθεσε μία νέα δυνατότητα που ονομάζεται "πολυεπίπεδη αλληλεπίδραση", η οποία χρησιμοποιεί την απόσταση που έχει το χέρι σας από τη συσκευή, για να πραγματοποιήσετε διάφορες ενέργειες.

Για παράδειγμα, ανάλογα πόσο κοντά ή πόσο μακρυά είναι το χέρι σας από την οθόνη κλειδώματος, μπορείτε να ξυπνάτε από τη κατάσταση αναμονής το κινητό σας, να βλέπετε ειδοποιήσεις ή άλλου είδους μηνύματα στην οθόνη κ.ά.

 

Πολλά από τα παραπάνω, τα έχουμε συναντήσει ήδη σε κινητά που χρησιμοποιούν οπτική τεχνολογία, ωστόσο με τη τεχνολογία υπέρηχων δεν είναι απαραίτητο να είστε απολύτως ακριβείς και προσεκτικοί κουνώντας το χέρι μπροστά από τη κάμερα ή τον αισθητήρα.

Η τεχνολογία της Elliptic Labs είναι πιο βολική για καθημερινή χρήση εξαιτίας του ευρύτερου πεδίου χρήσης, αφού η ενεργή περιοχή μπροστά από την οθόνη αγγίζει τις 180 μοίρες. Έτσι μπορείτε να αλληλεπιδράτε με το κινητό σας, κουνώντας το χέρι με μεγαλύτερη ελευθερία ακόμα και όταν οι χειρονομίες βρίσκονται υπό γωνία 180 μοιρών. Βεβαίως, οι οπτικές τεχνολογίες μπορούν και συλλαμβάνουν περισσότερη λεπτομέρεια, κάτι που βοηθάει σημαντικά στο 3D scanning ή στο ακριβές point-and-click, αλλά το θέμα είναι ποια τεχνολογία μπορεί να τελειοποιηθεί ώστε να προσφέρει τη καλύτερη εμπειρία χρήσης. Σύμφωνα με την εταιρεία, η τεχνολογία της που χρησιμοποιεί τον ήχο, καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια ενώ επιπλέον μπορεί και λειτουργεί στο σκοτάδι.

 

 

Link.png Site: Engadget