Αυτή η εβδομάδα μας έχει χαρίσει πολλές παρουσιάσεις οικονομικών smartphone, όμως η Meizu έχει σίγουρα την οικονομικότερη να μας προτείνει με το μοντέλο m2.

Στην ουσία το Meizu m2 αποτελεί μια μικρότερη έκδοση του m2 Note, και διαθέτει χαρακτηριστικά τα οποία τα συναντάμε τις περισσότερες φορές στη μεσαία κατηγορία smartphone, με τιμή όμως αρκετά πιο χαμηλή. Η οθόνη του m2 είναι τεχνολογίας IPS, 5" ιντσών και με HD ανάλυση ενώ προστατεύεται και από το ειδικό γυαλί Dragontrail. Εσωτερικά υπάρχει ένα τετραπύρηνος επεξεργαστής της MediaTek, χρονισμένος στο 1.3GHz, με 2GB μνήμη και τη Mali T720 GPU.

 

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι ικανοποιητικός, στα 16GB ενώ αν δεν σας είναι αρκετός, μπορείτε να τον επεκτείνετε με επιπλέον 128GB με κάποια microSD κάρτα. Περνόντας στις κάμερες, βλέπουμε στο πίσω μέρος κάμερα κατασκευής Samsung με ανάλυση 13MP και διάφραγμα F/2.2, ενώ στο εμπρόσθιο υπάρχει μια δεύτερη κάμερα, αρκετά καλή από πολύ ακριβότερα μοντέλα αφού διαθέτει ανάλυση 5MP και διάφραγμα F/2.0.

 

Το Meizu m2 μπορεί να δεχθεί 2 sim κάρτες και στηρίζεται στην τελευταία έκδοση του Android, την 5.1 Lollipop όπου στην επιφάνεια η κινεζική εταιρεία έχει εγκαταστήσει το δικό της γραφικό περιβάλλον, το Flyme 4.5. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 2.500mAh, χαρίζοντας ικανοποιητική αυτονομία όπως αναφέρει η Meizu.

 

Αρχικά η συσκευή θα είναι διαθέσιμη στην Κίνα σε 4 χρώματα, με τιμή η οποία υπολογίζεται περίπου στα $110, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για την περαιτέρω παρουσία του σε νέες αγορές τουλάχιστον σε κοντινή χρονική περίοδο.

 

Link.png Site: Meizu
Link.png Site: GSMarena