Σύμφωνα με μία αναφορά των The Financial Times, οι Samsung και Apple βρίσκονται σε συζητήσεις με τον παγκόσμιο οργανισμό κινητής τηλεφωνίας, GSMA, για να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές κάρτες SIM στις συσκευές τους.

Μία κάρτα του είδους, που έχει την ονομασία Electronic SIM ή e-SIM διαφέρει από τους φυσικούς προκατόχους της σε ένα πολύ σπουδαίο τομέα, δεν κλειδώνει τους χρήστες σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, αλλά επιτρέπει στον χρήστη να αλλάξει το δίκτυο εφόσον το επιθυμεί άμεσα. Θυμάστε που όταν κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone ήταν κλειδωμένο στο δίκτυο της AT&T; Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί με τις e-SIMs, αφού κάθε κινητό, tablet ή network-enabled συσκευή θα μπορεί να λειτουργεί με οποιονδήποτε πάροχο κινητής τηλεφωνίας υποστηρίζει την τεχνολογία. Η Apple, προσπάθησε να εφαρμόσει την δική της εκδοχή e-SIM στην τελευταία γενιά του iPad, αλλά μόνο οι T-Mobile και AT&T υποστήριξαν το χαρακτηριστικό.

 

Αν και ο οργανισμός GSMA είναι αισιόδοξος ότι μία “κοινή αρχιτεκτονική” θα υϊοθετηθεί από ολόκληρη την βιομηχανία, είμαστε τουλάχιστον ένα χρόνο μακριά από το να κάνουν την εμφάνιση τους συσκευές που θα χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη τεχνολογία.

 

“Με τους περισσότερους φορείς να συμμετέχουν” λέει η Anne Bouverot, Chief Executive του GSMA, “το σχέδιο είναι να τελειοποιηθεί η αρχιτεκτονική που θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της end-to-end λύσης remote SIM για καταναλωτικές συσκευές, με την παράδοση να αναμένεται έως στο 2016”.

 

Link.png Site: Engadget