Με τους καταναλωτές να απολαμβάνουν μια τεράστια διαθεσιμότητα μοντέλων smartphone για όλα τα γούστα και τις τσέπες, τα τελευταία χρόνια έχουν ξεχωρίσει αρκετές προτάσεις που προέρχονται από την Κινεζική αγορά και οι οποίες ξεχωρίζουν για το συνδυασμό τιμής/τεχνικών χαρακτηριστικών.

Σύμφωνα όμως με στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC, τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική των Κινέζων κατασκευαστών αφού όπως φανερώνει και το παρακάτω διάγραμμα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Bloomberg, η μέση τιμή μιας συσκευής έχει αυξηθεί σημαντικά. Όπως βλέπουμε και στο διάγραμμα, ο μέσος όρος τιμής ενός smartphone στην Κίνα το τρίτο τρίμηνο του 2014 κυμαινόταν στα $192, αυξήθηκε το επόμενο τρίμηνο στα $239 ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2015 έχει φτάσει τα $263.

 

-1x-1-1.png

 

Η αύξηση αυτή δε μπορεί να θεωρηθεί αμελητέα ειδικά για το χρονικό διάστημα στο οποίο αυτή έχει παρατηρηθεί αν και οι λόγοι μπορούν να διαφέρουν. Για την IDC, ο κύριος λόγος που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο είναι η είσοδος της Apple στην Κινεζική αγορά με το iPhone, μια παρουσία η οποία έχει συναντήσει τεράστια επιτυχία φέρνοντας την στην κορυφή, πάνω από την κινεζική Xiaomi και τη Samsung.

 

Στο διάγραμμα μπορούμε να δούμε επίσης και το μέσο όρο τιμής ενός smartphone παγκοσμίως, ο οποίο κυμαίνεται στα $300, κάτι που σημαίνει ότι η διαφορά του με ένα κινεζικό smartphone έχει μειωθεί σημαντικά. Μόλις πέρσι άλλωστε η διαφορά στην τιμή κυμαινόταν περίπου στα $100.

 

Link.png Site: PhoneArena